Refurbished laptop kopen

Refurbished laptop kopen? Slim idee!


Wanneer je zoveel mogelijk waarde voor je geld wilt krijgen. Kan een refurbished laptop een goede keuze zijn. Je krijgt misschien niet de nieuwste en beste producten die te vinden zijn, maar je krijgt absoluut waar voor je geld.

Echter zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden wanneer je een refurbished laptop gaat kopen.

Lagere kosten, maar mindere batterij en prestaties

Het kopen van een refurbished laptop kan je zo honderden euro’s besparen. Dit is natuurlijk afhankelijk van het merk, model en winkel waar je het product koopt. Echter is het onwaarschijnlijk dat je de nieuwste generatie van je laptop vindt als refurbished laptop. Vaak zijn het modellen die al voor langere tijd op de markt zijn.

Voor veel mensen is het niet belangrijk om het nieuwste model te hebben. Echter zijn nieuwere modellen wel voorzien van betere batterijen, prestaties en andere functies zoals een betere wifi-connectie. Batterijen verslijten daarnaast na enkele jaren, waardoor de batterij van je refurbished laptop mogelijk niet optimaal meer werkt.

Je kunt ervoor zorgen dat je zo min mogelijk last hebt van versleten onderdelen door je refurbished laptop bij een gerespecteerde winkel zoals Alpha shop te kopen. Een goede winkel garandeert je hoge kwaliteit onderdelen en natuurlijk deskundig advies. Zo zijn bijvoorbeeld de batterijen van je refurbished laptop nog in uitstekende staat.

Lagere kosten, maar mindere batterij en prestaties

 

Waarom een tweedehands laptop kopen?

Je vraagt je misschien af wat de toegevoegde waarde is van een refurbished laptop. Echter zijn er talloze voordelen bij het kopen van een refurbished model.

Zo worden refurbished laptops volledig gezuiverd en worden onderdelen zoals batterij, scherm, voeding en de harde schijf gecontroleerd op eventuele schade. De onderdelen die defect zijn worden vervangen en de gegevens op de machine worden volledig gewist. Ook wordt er vaak een nieuw besturingssysteem opgezet.

Controleer wel even de garantie

Ben je er zeker van dat je een refurbished laptop wilt gaan kopen? Controleer dan welke garantie je op het product krijgt. Probeer minimaal een jaar garantie te krijgen. Het blijft een refurbished laptop en het kan zo zijn dat er iets mis is gegaan tijdens het herstelproces.

Komt de laptop overeen met de omschrijving?

Wanneer je jouw laptop ontvangt, dien je deze gelijk te controleren. Zo wil je niet te veel krasjes en deukjes zien. Moet het scherm er goed uitzien en het toetsenbord een goede functie hebben. Let erop dat de staat van de laptop overeenkomt met de omschrijving van het product toen je het kocht. Is dit niet het geval? Neem dan gelijk contact op met je leverancier.

Refurbished laptop cadeau geven?

Misschien ben je nu wel op het idee gekomen om een refurbished laptop aan iemand cadeau te geven. Echter is het vaak zo dat zo’n laptop niet voor iedereen geschikt is. Sommige mensen hebben liever het nieuwste van het nieuwste en willen een laptop die beschikt over de beste functionaliteiten. Het is dus niet voor iedereen een leuk cadeau. Ook moet je er zeker van zijn dat de refurbished laptop in goede staat is wanneer je het cadeau geeft. Je wilt geen laptop cadeau geven die er zeer tweedehands uitziet. Hier zal je waarschijnlijk niet de beste indruk mee maken.

Een refurbished laptop is de beste keuze wanneer je zoveel mogelijk waarde wilt voor je geld. Je krijgt voor relatief weinig geld een laptop die in zeer goede staat is en waar je een tijdje mee vooruit kan. Refurbished laptops zijn een absolute aanrader!

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.