3 tips bij het kiezen van de juiste hosting partij

3 tips bij het kiezen van de juiste hosting partij


Het kiezen van de juiste hosting is essentieel voor een goed functionerende website. Hoewel iedere website er gebruik van maakt, zijn er maar weinig mensen die écht verstand hebben van het mechanisme achter het succes van jouw website. Kenners zien dagelijks de verschillen tussen diverse servers. Waar de ene website vlekkeloos functioneert, ontstaan er bij de ander heel veel problemen. De oorzaak? De keuze voor de hosting! Weet jij waar je op moet letten als je een hosting regelt? Waarom zou je bijvoorbeeld juist voor dedicated server hosting kiezen? In dit artikel geven we 3 tips, zodat je eenvoudig en snel de juiste hosting partij kunt vinden.

1.    Verdiep je in de verschillende soorten en maten hosting

Het kiezen van de juiste hosting is niemands grootste hobby. Het is dan ook niet vreemd dat slechts weinig mensen echt de functie van een goede hosting partij kunnen benoemen. Wanneer je je echter niet verdiept in hosting, is het ook bijna onmogelijk om de juiste keuze te maken. Hoog tijd dus om hier verandering in te brengen.

Hosting is noodzakelijk voor een goed functionerende website. Met behulp van hosting maak je jouw website beschikbaar voor het grote publiek. Kortom, zonder de juiste hosting zet je jouw bedrijf niet op de (digitale) kaart. Het is belangrijk om de geschikte hosting voor jouw website uit te kiezen. Dit is afhankelijk van het type website. Vergelijk het maar eens met adverteren in Groningen voor diensten die enkel in de Randstad worden uitgevoerd. Dat zal nooit de omzet opleveren die je zoekt. Dit is ook zo bij het kiezen van de juiste hosting. Verdiep je daarom in de verschillende soorten en maten, zodat je de hosting partij vindt die bij jouw website past. Neem bijvoorbeeld een kijkje op snel.com webhosting en onderzoek de verschillende mogelijkheden. Hoe meer je je verdiept, hoe groter de kans op een succesvolle website.

Verdiep je in de verschillende soorten en maten hosting

2.    Performance

Bij het uitkiezen van de juiste hosting partij is het allereerst belangrijk om het doel van de website te bepalen. Een informatieve website zal bijvoorbeeld enorm verschillen met een webwinkel. Hoe gaat de website eruit zien? Over welke extra functies moet deze beschikken en hoe gaan deze gebruikt worden door de bezoekers?

Over het algemeen geldt dat je een hogere performance verwacht als er meer gedaan kan worden op een website. Wanneer mensen hier enkel informatieve artikelen kunnen lezen, zal er minder performance verwacht worden dan als je hier producten kunt kopen of profielen kunt aanmaken.

Ook als er veel foto’s gebruikt worden is het belangrijk om je hosting hierop aan te passen. Hoe meer KB’s op je pagina gebruikt worden, hoe hoger de performance van de website moet zijn. Als de hosting hier niet geschikt voor is, veroorzaak je een zeer lange laadtijd. Hierdoor kan je potentiële bezoekers kwijtraken, omdat het gebruiksgemak van de website niet optimaal is.

3.    Eerst uitproberen, dan kopen

De beste hosting kiezen kan enkel als je een duidelijk plan met jouw website voor ogen hebt. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om met alle facetten rekening te houden. Vaak kom je er pas na aanschaf van een hosting achter dat er iets mist. Gelukkig bieden veel hostingbedrijven tegenwoordig een proefperiode aan. Hierbij kan je de hosting voor enkele dagen tot weken gratis of tegen een klein bedrag uitproberen. Kies 2 of 3 providers en test de hosting op performance en gebruiksvriendelijkheid. Maak daarna pas een definitieve keuze. Zo voorkom je teleurstellende resultaten.

Dit artikel bevat een betaalde samenwerking.

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.