Wat is E-fulfilment?

Wat is E-fulfilment?


Met E-fulfilment bedoelt met het hele proces, de technologie en de mensen die nodig zijn om een online bestelling aan een klant te leveren. De sleutel is om al deze elementen samen te brengen en te coördineren om de klant tevreden te houden voor, tijdens en na een online verkoop. E-fulfilment houdt zich bezig met de bestelling, het verzendklaar maken, het verzenden, de levering, de betaling, enzovoort. Zeker als het aantal online bestellingen toeneemt en je wilt die snel en efficiënt verwerken, moet je een E-fulfilment service gebruiken die voor je werkt.

Met een E-fulfilment service kun je tijd en geld besparen.

Met Een goede E-fulfilment provider kun je tijd en geld besparen omdat de service grotendeels automatisch verloopt.

  • Je hoeft jouw bedrijf niet stil te leggen wanneer je er zelf niet bent, of bijvoorbeeld met vakantie bent.
  • Je bespaart op werknemers die de bestelling moet klaarmaken.
  • Je moet geen magazijnruimte huren voor jouw voorraad, in plaats daarvan kun je deze opslaan bij het magazijn van de E-fulfilment provider.
  • Je moet niet te investeren in technologie voor het sorteren, het verzenden en traceren van de bestelling.
  • Jij hoeft je geen zorgen te maken over het retourneren van zendingen.
  • De tijd die je bespaart, kun je gebruiken voor marketing en contact met jouw klanten.

E-fulfilment zorgt voor tevreden klanten.

Een belangrijk verschil tussen gewoon shoppen en online winkelen is dat wanneer je online koopt, je op het product moet wachten. Wat er gebeurt tijdens de periode waarin een klant wacht op zijn online bestelling is cruciaal voor de algemene klantervaring. Wanneer klanten hun creditcard informatie online invoeren, voordat ze het product in hun bezit hebben, verwachten ze van je dat het snel geleverd wordt. Als je dat niet doet, zou je zeker klanten kunnen verliezen. Er kan heel wat mislopen tussen de bestelling en de levering. Het zou kunnen dat je geen voorraad hebt, de zending naar het verkeerde adres gestuurd wordt, beschadigd wordt, enzovoort. Wanneer je overweldigd wordt door een instroom van orders zullen deze fout snel gemaakt worden. Het grootste deel van deze fouten kunnen geëlimineerd worden bij gebruik van een E-fulfilment service.

E-fulfilment zorgt voor concurrentievoordeel.

Stel je even in de plaats van jouw klanten. Hoogstwaarschijnlijk zou je ook online kopen bij iemand die gratis, binnen de twee dagen, levert in plaats van vijf tot zeven dagen te moeten wachten en nog extra verzendingskosten te moeten betalen. De klant zal snel beslist hebben bij wie hij zal bestellen. Met een E-fulfilment service kun je snel leveren. Als gevolg van de automatische bestelling en de kostenbesparingen kun je eventueel gratis laten leveren. Je zult zeer snel meer potentiële klanten winnen.

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.