Usenet voor beginners: een introductie

Usenet voor beginners: een introductie


Usenet is oorspronkelijk de voorloper van het nu zo bekende internet. Toch denken veel mensen juist dat het een nieuwkomer is. Veel mensen hebben niet helder wat Usenet precies is, wat je ermee kunt of hoe je het moet gebruiken. Daarom vind je in dit blogartikel een korte introductie op Usenet. Usenet is namelijk een erg mooi platform met vele mogelijkheden, lees daarom snel verder!

 

Wat is Usenet?

Usenet kun je zien als een unieke server die bestaat uit verschillende nieuwsgroepen. Deze nieuwsgroepen kun je vergelijken met fora. In deze nieuwsgroepen wordt er fanatiek met elkaar gediscussieerd over allerlei verschillende onderwerpen. Voor elk onderwerp is een andere nieuwsgroep opgericht. Buiten de discussies die je kunt voeren met mensen vind je ook talloze bestanden op Usenet. Deze bestanden met verschillende soorten informatie kun je downloaden voor eigen gebruik. De bestanden die je op Usenet vindt zijn vaak erg waardevol en nuttig. Het Usenet werkt doordat er ontzettend veel servers en computers over de hele wereld met elkaar samenwerken. Deze computers en servers vormen samen een ‘peer-to-peersysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat het gebruik van Usenet veilig en waterdicht is. Wanneer de verbinding dreigt weg te vallen is er altijd een andere ‘peer’ die de verbinding opvangt. Je zult dus nooit te maken krijgen met een slechte of verbroken verbinding.

 

Eenmaal op Usenet

Veel gebruikers van Usenet geven de voorkeur aan het gebruik van Usenet voor het uitwisselen en ontvangen van bestanden en relevante informatie. Je vindt hier bestanden zoals films, boeken en muziek. Om deze bestanden te kunnen downloaden heb je allereerst een abonnement nodig bij een Usenet-serviceprovider. Een abonnement hoeft niet veel te kosten; je sluit al een abonnement af vanaf twee euro per maand. Hoe meer downloadsnelheid en internetverbindingen je wil, hoe duurder je abonnement wordt.

 

Hoe kan ik beginnen met het gebruiken van Usenet?

Voordat je kan starten met het gebruiken van Usenet is het belangrijk een goede Usenet provider te vinden en een abonnement naar jouw wens af te sluiten. Een bekende en betrouwbare Usenet Provider is ViperNews. Zij hebben een breed aanbod van verschillende soorten abonnementen zodat je een keuze kan maken die goed past bij jouw persoonlijke wensen. Nadat je een Usenet abonnement hebt afgesloten is het tijd om een Usenet Client te kiezen. Deze gebruik je om de bestanden daadwerkelijk te gebruiken. Wanneer je beiden helemaal goed geïnstalleerd hebt kun je aan de slag met Usenet. We wensen je veel plezier!

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.