eigen onderneming beginnen

3 redenen om NU te starten met een eigen onderneming


Droom je er al tijden van om een eigen onderneming te starten? Blijf je dit moment uitstellen? Ben je nog niet klaar om jouw baan in loondienst op te zeggen? Niet klaar voor het onbekende? Wij geven je 3 redenen om NU te starten met een eigen onderneming!

1.         Aangetrokken economie

Ons land kent steeds meer zzp’ers. Veel mensen dromen van de ultieme luxe die het ondernemerschap ons lijkt te bieden. Flexibele tijden, zelf vakanties en vrije dagen inplannen en geen bemoeienis van een superieur. Vergis je echter niet. Een eigen onderneming is ontzettend zwaar en vraagt om veel discipline. Daarna vecht je altijd tegen de onzekerheid die elke maand jou brengt. Toch zien ondernemers het zonnig in anno 2018.

We staan eindelijk weer sterk na een enorme economische crisis. De huizenmarkt loopt weer, de winkels worden druk bezocht en het afgelopen jaar waren de aankopen online nog nooit zo hoog geweest. Daarnaast zoeken steeds meer mensen naar luxeartikelen en zoeken ze naar diensten die eerder nooit aantrekkelijk genoeg waren. Kortom: er is genoeg vraag naar nieuwe en innovatieve ondernemers. En waar vraag is valt geld te verdienen!

geld verdienen

2.         Wie niet waagt, wie niet wint

Beter spijt achteraf dan spijt dat je het nooit geprobeerd hebt. Dit is een uitspraak die veel ondernemers achtervolgt. Natuurlijk betekent dit niet direct dat je je baan in loondienst moet opzeggen. Het betekent echter wel dat je over de mogelijkheid moet beschikken om jouw droom te vervullen. Dromen zijn er om jou verder te helpen. Zonder dromen zouden we nooit verder komen dan ons eerste primitieve bestaan. We geloofden in een digitale wereld en inmiddels kunnen we niet meer zonder. De makers van Snapchat, Instagram en Facebook hadden nooit zoveel succes kunnen hebben als zij deze sprong in het diepe niet genomen hadden.

Doe voldoende voorbereidend werk en laat je informeren over de mogelijkheden voor jouw idee. Wil je specifieke producten op de markt brengen of een bepaalde dienst vervullen? Bekijk dan wat de huidige vraag en aanbod zijn. Schakel een webdesigner in om voor jou een kwalitatieve website te bouwen en werk van daaruit verder. Wie niet waagt, wie niet wint.

webdesigner computer

3.         Startersvoordeel

Al het begin is moeilijk en dat geldt zeker bij het starten van een eigen onderneming. Gelukkig stimuleert de overheid mensen nog steeds om een eigen bedrijfje te starten. Als eigen ondernemer moet je logischerwijs minder belasting betalen dan je in loondienst zou doen. Je vangt immers de ergste risico’s zelf op. Als beginner geniet je van een extra fiscaal voordeel: de starters- en zelfstandigenaftrek. Deze zorgen ervoor dat veel ondernemers het eerste jaar vrijwel geen belasting hoeven te betalen. Dat helpt je enorm bij het opstarten van een bedrijf en voorkomt een hoop zorgen. Bespreek van tevoren met je accountant of boekhouder welke regelingen voor jou gelden. Hou tevens altijd wat financiële ruimte achter de hand. Zo kom je niet direct in de problemen als het belastingvoordeel niet zo mooi uitviel als je had verwacht.

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.