Magento als e-commerce platform voor jouw bedrijf

Magento als e-commerce platform voor jouw bedrijf


 Magento groeit al jaren in populariteit en is voor veel bedrijven het e-commerce platform op hun webshop op te laten draaien. De mogelijkheden met het platform zijn legio, door de vele opties en modules die voorradig zijn. Voordeel van een Magento webshop is dat het platform snel en schaalbaar is, nadeel is dat de kosten soms flink op kunnen lopen. Het is belangrijk dat je webbouwer (of als je het zelf doet) exact weet waar deze mee bezig is. De snelheid is ontzettend hoog te krijgen van je shop, als je er maar voldoende in investeert en er door specialisten door naar laat kijken. De snelheid van je website is voor zoekmachines misschien wel dé belangrijkste rankingfactor binnen de SERP.

Magento specialisten

Er zijn in Nederland veel Magento specialisten en iedereen heeft zijn manier van werken. Bij de keuze voor een Magento partij is het belangrijk dat je vooraf duidelijk hebt, welke onderdelen wel en welke onderdelen niet binnen scope zitten. Heb je een oudere shop die draait op Magento 1 en wil je naar Magento 2? Zorg dat je duidelijk hebt, welke zaken en hoe de migratie van Magento 1 naar 2 wordt gedaan. De migratie van een ander e-commerce platform (shopify, lightspeed) verloopt bijvoorbeeld al weer op een hele andere manier. Daarnaast dien je een keuze te maken voor een custom template of een standaard template. De grootte van de shop is daarnaast ook belangrijk, hoeveel producten ga je verkopen en hoeveel pagina’s zullen er ongeveer benodigd zijn. Voor de keuze voor een hostingpartij is dit ook van belang. Vaak kun je dit bij één partij onderbrengen, maar niet altijd is deze mogelijkheid er en dien je de hosting dan door een andere partij te laten uitvoeren.

Magento 2.0

Vanzelfsprekend ben je al bekend met het feit dat per juni 2020 Magento 1 niet meer wordt ondersteund. Er is al veel over geschreven en een en ander over bekend gemaakt, omdat het best wel een impact zal hebben op de huidige shops. Met name op het gebied van veiligheid. Aangezien het migreren naar een nieuwe omgeving tijd en hierdoor een investering ook zal vragen, is het van belang dat je hier niet meer te lang mee wacht.

Opensource platform

Magento is opensource CMS, wat inhoudt dat het systeem openbaar is voor iedereen en dit brengt voor de gebruiker de nodige voordelen met zich mee. Het is mogelijk om eigen functionaliteiten te ontwikkelen en uit te brengen. Dit maakt het platform ontzettend veelzijdig en de mogelijkheden oneindig. Met Magento heb je zelf de controle en kun je modules aanschaffen die specifiek voor jouw shop geschikt zijn of je laat deze op maat voor jou ontwikkelen. Al deze opties kan het totaal kostbaar maken, maar het is ook mogelijk om on the way modules toe te voegen om je investering verder terug te verdienen.

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.