Wat is belangrijk als je een website en webshop laat maken?

Wat is belangrijk als je een website en webshop laat maken?


Ben je van plan om als ZZP’er te gaan werken? Dan zijn er natuurlijk tal van zaken om rekening mee te houden maar een goede website is tegenwoordig natuurlijk onontbeerlijk. Veel mensen kijken als eerste online of ze een bepaald product of dienst kunnen vinden dus als je als ondernemer niet te vinden bent, is dat natuurlijk niet zo handig en loop je klanten mis. We hebben een paar tips op een rijtje gezet zodat je weet wat je kunt doen om klanten te werven en te behouden voor je website en je bedrijf.  

Tip 1: Laat een goede website ontwikkelen door een professional

Als je een bedrijf start, kun je echt niet zonder website en in de meeste gevallen is een webshop ook noodzakelijk. Als mensen een bepaald product zoeken, kijken ze eerst online wat er wordt aangeboden en het is natuurlijk nog makkelijker als ze het dan ook nog eens meteen in je webshop kunnen bestellen. Als je zelf niet zoveel kaas gegeten hebt van een website maken, kun je dit prima overlaten aan een professional op dat gebied. Zij weten waarmee ze rekening moeten houden en maken een goede, goed vindbare en handig te gebruiken website.

Tip 2: Zorg ervoor dat je website hoog in ranking belandt bij zoekmachines zoals Google

Als je eenmaal een website hebt, is het natuurlijk belangrijk dat mensen deze op een eenvoudige en snelle manier kunnen vinden. Het is zaak dat je een goede SEO hebt op je website. Hiermee belandt deze namelijk hoog in ranking bij de grote zoekmachines. Als mogelijke klanten een bepaald zoekwoord intypen en jouw site als een van de bovenste resultaten in het rijtje komt te staan, dan zullen mensen deze als eerste aanklikken want gemak dient nu eenmaal de mens en ze gaan ervan uit dat de eerste treffers de beste zijn.

Tip 3: Zorg voor activiteit op sociale media

Als ondernemer dien je natuurlijk ook klanten aan te trekken en te behouden. Als je goede naamsbekendheid voor je bedrijf zoekt, kun je ook proberen reclame te maken via diverse kanalen op social media. Voor veel bedrijven geldt dat ze bijvoorbeeld ook actief zijn op Facebook, Instagram, Whatsapp enzovoort. Zo kunnen ze snel gevonden worden maar kunnen klanten je ook linken en anderen er op attent maken dat jouw bedrijf goed is. Als je een website hebt waarop klanten vragen kunnen stellen via sociale media kanalen, vinden mensen dat vaak erg handig want zo kunnen ze ook snel contact met je leggen. Als jij als ondernemer ook actief bent op bijvoorbeeld Facebook en Messenger, weten klanten je daar snel te vinden.

Tip 4: Houd de website zo actueel mogelijk

Als je als ondernemer een website hebt laten maken, dan zal deze ook up-to-date moeten blijven. Zorg voor updates over producten en diensten en laat de reclame maken en het werven van klanten over aan degene die de site gemaakt heeft. Kijk op https://www.alonamarketing.nl/ of bij andere bedrijven die dit voor je kunnen regelen.

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.