Waar moet je op letten bij de aanschaf van een mobiele airco

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een mobiele airco?


Het wordt steeds warmer en dat merk je ook in huis. De temperatuur loopt niet alleen op, de warmte is ook niet goed meer buiten te houden. Tijd om eens na te denken over de aanschaf van een airco. Ben je niet van plan om er direct één aan je huis te bevestigen? Hier kan een mobiele airco uitkomst bieden, mits de ruimte beschikt over een afvoermogelijkheid voor de warme lucht. Waar je op moet letten bij de aanschaf van zo’n airco lees je hieronder.

Capaciteit

Er zit veel verschil in de diverse modellen. Hoewel je budget misschien je eerste criteria is, is het toch raadzaam om dit (deels) los te laten. De prijs van een airco is namelijk van meerdere specificaties afhankelijk.

 Ga als eerst na voor welke ruimte je de mobiele airco wenst te gebruiken. Elk model heeft zijn eigen capaciteit aan koelvermogen, wat samenhangt met de grootte van de te koelen ruimte. Absoluut iets om op te letten, want je wilt wel het gewenste resultaat bereiken. Een airco met een laag vermogen moet immers harder werken in een grote ruimte.

Stroomverbruik

Op elke mobiele airco vind je een energielabel. Zeker de moeite waard om even te checken, aangezien de kosten hieraan verbonden zijn. Ook hangt het stroomverbruik samen met de capaciteit. Hoe harder een airco moet werken om een ruimte te koelen, hoe hoger het stroomverbruik.

Geluid

Een airco maakt altijd geluid door de ventilator en de compressor die erin zitten. Niet direct storend, maar wel iets om rekening mee te houden als je een airco aan wilt schaffen om ook tijdens de nacht je slaapkamer te koelen. Hiervoor geldt wel dat ook dit niet enkel los te beoordelen is. Het geluid is namelijk op zijn beurt ook weer afhankelijk van hoe hard een airco moet werken. Je kunt vaak kiezen uit meerdere standen, dus kijk altijd wat op het betreffende moment het meest geschikt is.

Verschillende merken

Er zijn vele merken mobiele airco’s. Als jij je keuze hebt gemaakt wat betreft capaciteit dan zullen er al een aantal af vallen. Kijk bij de overgebleven modellen goed naar overige specificaties. Het is aan te raden om dit te doen via een aanbieder zoals mobiele-aircos.nl. Op deze manier heb je een handig, compleet overzicht en kun je gemakkelijk vergelijken.

Kortom, een airco aanschaffen vraagt wel wat kennis om te kunnen profiteren van maximaal rendement. Neem bovenstaande adviezen ter harte, kijk en vergelijk en geniet de warmste dagen van een heerlijk koele kamer.

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.