Tips voor het starten van een eigen bedrijf


Heb je de knoop doorgehakt en gaat jouw eigen bedrijf binnenkort van start? Gefeliciteerd! Als ondernemer geniet je van ontzettend veel voordelen, maar ook veel zorgen. Het werk staat nooit stil en je kan de deur nooit achter je dicht gooien na een lange werkdag. Bij het starten van een eigen bedrijf, is het belangrijk dat je voorbereidingen treft voor het verhogen van de productiviteit. Hierbij geldt dat een ergonomische werkruimte een must is, maar ook dat je op een effectieve manier je eigen tijd indeelt. In deze blog lees je meer tips voor het starten van een eigen bedrijf.

directiebureauEen eigen bedrijf is leuk!

Vergeet naast alle drukte, rondom het starten van een eigen bedrijf, vooral niet te genieten. Een eigen bedrijf is leuk! Eindelijk geniet je van vrijheid in je keuzes, iets waar je al jaren naar verlangde. Eindelijk wordt er aan jouw creativiteit gehoor gegeven. Houd je dan ook niet alleen bezig met stressvolle en arbeidsintensieve werkzaamheden, maar werk ook aan de leuke aspecten rondom je eigen bedrijf. Ga bijvoorbeeld lekker shoppen voor de inrichting van je splinternieuwe kantoor of werkruimte . Bekijk meer ergonomische meubels en geniet van het uitzoeken van sfeervolle elementen om jouw werkruimte compleet te maken. Het starten van een eigen bedrijf is leuk!

bureaustoelen

Stel een realistische begroting op

Het eerste jaar valt voor elke ondernemer het zwaarst. Dikwijls investeer je meer dan dat er binnenkomt en je behaalt slechts zelden de groene cijfertjes aan het einde van het jaar. Dit kan erg frustrerend en demotiverend werken. Het is dan ook belangrijk om realistisch te kijken naar de kosten die je gaat maken en de verwachte inkomsten. Het is niet gek als je meer in je bedrijf stopt, dan dat er op dat moment ook daadwerkelijk uitkomt. Stel een realistische begroting op en houd altijd wat geld achter de hand. Zo heb je nog een reservepotje als het wat minder lekker loopt of als er toch een specifiek bedrijfsmiddel in huis gehaald moet worden.

Je tijd effectief indelen

Thuiswerken klinkt voor veel mensen als de ultieme droom. In de realiteit kan het echter best lastig zijn. Naast je werk vind je geen enkel rustpuntje. Het werk en je privéleven lijken wel één te worden. Hierdoor vind je nooit rust in je hoofd. Het is dan ook belangrijk om niet in de zogenaamde ‘thuiswerk-valkuilen’ te trappen. Ga niet nog even in de avond achter je bureau zitten, omdat het nu eenmaal kan. Plan je uren in en houd hierbij ook rekening met vrije momenten. Op kantoor trek je ook na werktijd de deur achter je dicht en geniet je van welverdiende pauzes. Deze mag je dan ook best thuis doorvoeren. Natuurlijk geldt dit soms ook andersom. Een kwestie van té weinig discipline. Dat Youtube filmpje is immers wel erg grappig en je favoriete televisieserie lonkt naar je vanaf de bank. Dit probleem los je op door gebruik te maken van strikte tijden en een afgesloten ruimte om in te werken. Gebruik de kantoormeubelen van www.havic-kantoormeubelen.nl en laat je niet afleiden door stoorzenders van buitenaf. Jouw werk, jouw tijd en jouw ruimte. Laat het werk maar beginnen!

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.