tips vinden webhosting

3 tips voor het vinden van een goed hostingbedrijf voor jouw website


Beginnende ondernemers komen doorgaans allemaal voor hetzelfde probleem te staan: hoe vind je een goed hostingbedrijf voor jouw website? Tegenwoordig speelt online marketing een belangrijke rol binnen het ondernemerschap. Zelfs de grootste merken moeten er een keer aan geloven: klantenconnecties worden voornamelijk online gelegd.  Daar kun je als ondernemer goed gebruik van maken. Een goed werkende website is hierbij van essentieel belang. Het vinden van een goed hostingbedrijf is echter niet eenvoudig. Online vind je honderden recensies die zowel negatief als positief uitpakken voor het bedrijf. Hoe weet je dan nog welke je moet geloven? Bovendien beschikken lang niet alle ondernemers over de technische kennis om na te gaan wat dit bedrijf voor hun kan betekenen. Daarom geven wij jou 3 tips voor het vinden van een goed hostingbedrijf voor jouw website.

1. Een hosting die bij je past

Allereerst is het belangrijk om na te gaan welke hosting het beste bij jouw wensen aansluit. Veel ondernemers maken gebruik van WordPress, dit is een eenvoudige manier om een kwalitatieve website te bouwen. In dat geval moet je dan ook vooral je focus leggen op WordPress hosting. Hiermee vallen er al een heel aantal hostingbedrijven af. De meeste grote hostingbedrijven genieten echter van hosting voor alle type websites. Laat je dus niet afschrikken door spookverhalen, maar doe eerst goed research om zo het juiste bedrijf te vinden.

Wordpress hosting

2. Kies voor een vriendelijke hosting

Bij elke hosting komen er wel eens problemen voor. Als je op zoek gaat naar een probleemvrije hosting zal je als snel van een koude kermis thuiskomen: deze bestaan echt niet. Bij elke hosting stuit je wel op problemen of krijg je te maken met bepaalde fouten in het systeem. Dat is ook niet erg. Het is wel belangrijk dat dit op een vriendelijke en snelle manier wordt opgelost. Daar ligt het probleem dan ook vaak: hoe weet je dat je kiest voor een betrouwbare hosting die jouw vragen snel en efficiënt kunnen beantwoorden?

Allereerst is het hierbij belangrijk dat je weet dat de hosting snel te bereiken is. Als er problemen zijn moet je 24/7 aan de bel kunnen trekken. Vaak werken ze met een live chat, e-mail of telefoon. Ga ook na of deze functies gratis gebruikt kunnen worden. Je zit immers nooit te wachten op extra kosten en lange wachttijden.

De bereikbaarheid en vriendelijkheid zijn één van de belangrijkste voorwaarden waar een hostingbedrijf aan moet voldoen. Je moet snel reactie kunnen ontvangen op jouw vragen en sterker nog: geholpen worden.

3. Kosten webhosting: wat is wijsheid?

De tarieven voor webhosting zijn ontzettend uiteenlopend. Er zijn hostingbedrijven waarbij je voor slechts €0,50 per maand gebakken zit. In de meeste gevallen geldt hierbij echter dat goedkoop vaak duurkoop is. Je betaalt immers niet alleen voor de hosting, maar ook voor de handige features, een goede en vriendelijke helpdesk en weinig downtime. Allemaal belangrijke factoren die jou in staat stellen om een gebruiksvriendelijke website op te stellen. In de meeste gevallen doe je er dan ook goed aan om iets meer per maand neer te leggen en zo te profiteren van een kwalitatieve hosting. Voor een kleine website is een maandtarief van €10,- vaak voldoende.

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.