reden op je website vindbaar te maken

4 Redenen waarom een goede website onmisbaar is anno 2018


Internet is niet meer weg te denken uit ons leven anno 2018. Als we iets willen weten raadplegen we direct het net. Het is dan ook niet gek dat dit de belangrijkste manier is voor bedrijven om zichzelf vindbaar te maken voor het grote publiek. Toch aarzelen veel kleine bedrijven om een website te laten maken bij JG Webmarketing. Is dat wel echt rendabel? Daar kunnen wij volmondig ‘ja!’ op antwoorden. Een website is tegenwoordig nodig om voor naamsbekendheid te zorgen en wij leggen dit je met deze 4 redenen nog een keer feilloos uit.

Je website is jouw visitekaartje

Waar mensen in het verleden bij bedrijven terecht kwamen door het telefoonboek te raadplegen, zoekt tegenwoordig iedereen online naar producten of diensten.  Het is dan ook niet meer dan logisch dat je jezelf beter vindbaar kunt maken door het web aan te spreken. Wist je dat potentiële klanten jouw bedrijf beoordelen aan de hand van wat ze zien op jouw website? Uit onderzoek is gebleken dat mensen waarde hechten aan de manier waarop een website wordt gepresenteerd. Je kunt het zien als de eerste indruk die mensen van jouw bedrijf hebben. Als ze het niks vinden klikken ze direct door en zullen ze je ook niet snel meer aanschrijven. Het is dan ook van belang dat jij je zelf goed presenteert online.

website is jouw visite kaartje

Makkelijk communicatiemiddel

Een website dient tevens als communicatiemiddel tussen jou en klanten. Zij kunnen je niet alleen gemakkelijk vinden, maar kunnen zo ook direct aan je contactgegevens komen. Als mensen een tijd moeten zoeken naar jouw contactgegevens is de kans groot dat ze de zoektocht opgeven en een ander bedrijf aanschrijven. Doormiddel van een website verklein je dit risico en maak je jezelf toegankelijk voor de klant. Tip: gebruik een contactformulier. Veel mensen vinden het lastig om de eerste stap te nemen en zomaar een ‘vreemde’ te bellen. Met een contactformulier maak je dit gemakkelijker en kun je de klanten zelf bereiken.

Goedkope manier van marketing

Bedrijven die niet in het bezit zijn van een website moeten zich vaak richten tot alternatieve vormen van marketing, zoals het laten drukken van flyers, posters en het adverteren in kranten. Heb je wel eens opgezocht hoeveel dit kost? Als je naamsbekendheid wilt vergaren zal je je actief bezig moeten houden met deze alternatieve vormen van marketing. De kosten kunnen al gauw de pan uit rijzen en dat is hartstikke zonde, zeker voor een beginnend bedrijf. Een website is dan ook het perfecte alternatief. In de meeste gevallen betaal je enkel een bedrag om de website te laten ontwikkelen en dan is het nog nodig om maandelijks een klein bedrag uit te geven om je domeinnaam te behouden. Tevens is de kans zo veel groter dat je een breed publiek bereikt.

website laten maken

E-commerce: 24/7 open

Online shoppen is helemaal in. Dat zal je zelf vast ook wel gemerkt hebben. Als je producten online zoekt krijg je zo al 10.000 hits! Naar verwachting zal dit alleen maar uitbreiden en is de kans groot dat mensen steeds meer online hun aankopen gaan doen. Hier kan je gemakkelijk op in spelen door jouw producten ook online te verkopen. Zo ben je bereikbaar voor een veel groter publiek en is je winkel ook nog eens 24/7 open, zodat je nog meer winst kan behalen!

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.