Het verband tussen linkbuilding en Covid-19

Het verband tussen linkbuilding en Covid-19


Linkbuilding is al heel lang een bekende techniek binnen online marketing en SEO. We kunnen misschien zelfs zeggen dat linkbuilding noodzakelijk is mocht je goed gevonden willen worden op Google. Natuurlijk is linkbuilding door de jaren heen nogal veranderd. Zeker in de lange en rare periode van maatregelen en lockdowns hier in Nederland. Nederland kon niet meer naar de winkel en dus was de enige keuze om het internet op te gaan.

Linkbuilding en lockdowns

Doordat veel winkels en bedrijven lange tijd helemaal dicht moesten was de vindbaarheid op internet belangrijker dan ooit. Klanten, ook potentiële vaste klanten, mochten niet meer naar de winkel toe en was online bestellen dus nog groter dan voor de lockdowns. Ook shoppen via internet was erg populair. Door deze omstandigheden was in deze tijd online marketing waaronder linkbuilding nog belangrijker dan ooit. Hierdoor zijn veel bedrijven wel meer tijd gaan besteden aan hun vindbaarheid op Google en is de concurrentie nog groter geworden.  Hier komt dus het verband tussen linkbuilding en Covid-19 vandaan.

Belang van linkbuilding

Als de concurrent beter te vinden is op internet dan is de kans groot dat je potentiële leads misloopt. De meeste Google gebruikers zoeken iets op en klikken dan uit gemak vaak op de bovenste link. Ook zijn de links die bovenaan komen vaak betaalde links van grotere bedrijven. Jouw bedrijf komt dus hoogstwaarschijnlijk daar sowieso al onder. Je hebt vanaf de start soms al een achterstand. Door deze goede SEA campagnes is je SEO dus erg belangrijk. Om je snel even aan het denken te krijgen: ‘Je bent op zoek naar een nieuwe bank voor in je woonkamer. Hoe snel zou je zelf helemaal naar beneden scrollen op Google? Laat staan zelfs naar de tweede pagina gaan.’ Als je daar terecht komt komen er erg weinig nieuwe gebruikers naar je website.  Door goede SEO waaronder linkbuilding kom je zo hoog mogelijk op Google. Omdat de vindbaarheid op Google een complex iets is, neemt dit vaak veel tijd in beslag die je uiteraard ook aan andere belangrijke dingen kan besteden. Gelukkig hoef je dit niet allemaal zelf te doen. Onder andere Digital Newsgroup is een linkbuilding bureau die zich hier dagelijks mee bezig houdt en ook de SEO-trends goed bijhoudt.

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.