it security

Kies voor de veiligste weg met IT Security


Als ondernemer is het van essentieel belang dat je een manier vindt om belangrijke data en vertrouwelijke informatie te beschermen. Er wordt steeds strenger gecontroleerd op datalekken en de kans dat vertrouwde informatie uitlekt lijkt steeds groter te worden. Hoog tijd dus om wat aan de bescherming van jouw bedrijf te doen! Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van IT Security. Het onder controle houden van IT Security is echter een heel ander verhaal. In dit artikel vertellen we meer over de beveiliging van jouw onderneming en geven we je een aantal tips voor het perfect op pijl houden van jouw IT Security.

Volgens mij maak ik al gebruik van IT Security…

Hier ligt dan ook vaak het probleem. Veel ondernemers denken dat als ze over IT Security beschikken dit voldoende is om hackers geen kans meer te geven. Dit betekent echter niet per definitie dat het bedrijf ook voldoende beveiligd is. Denk aan stalen muren rondom je digitale terrein, terwijl je de deuren wagenwijd openhoudt. Een ervaren hacker kan deze deuren gemakkelijk bereiken en kan zonder al te veel moeite het bedrijf ongezien betreden. Hackers hebben tegenwoordig veel meer kennis van de digitale wereld. Dit komt mede door de ontwikkelingen op de digitale wereld. Net als de onderzoekers groeien de hackers gewoon mee. Het is daarom ook van essentieel belang dat jij als ondernemer een partner uitkiest die de IT Security van jouw bedrijf ten alle tijden onder controle heeft.

Waar te beginnen?

De start voor sterke IT Security ligt bij het opstellen van een helder IT-veiligheidsbeleid. Hierin staat wat de IT Security van uw bedrijf inhoudt, wat de procedures en protocollen zijn en hoe deze worden nageleefd. Zo weet je zeker dat je IT Security ook daadwerkelijk is ingericht om uw IT-omgeving veilig te stellen. Houd rekening met zowel het menselijke, als het technische aspect van je IT-omgeving. Beide zijn namelijk een risico voor de IT Security.

Kies een betrouwbare IT-partner

Het kiezen van een betrouwbare IT-partner klinkt lastiger dan het daadwerkelijk is. Online vind je een heleboel betrouwbare IT-partners met kennis voor IT Security. Bovendien vergelijk je online gemakkelijk de prijzen en kun je gebruik maken van aangeboden pakketten. Nadat je je keuze hebt gemaakt is het belangrijk dat je in gesprek gaat met de IT Securitypartners. Je ontdekt al gauw genoeg of er een klik is en of deze verstand hebben van de beveiliging van jouw bedrijf. Goede beveiligingssoftware houdt constant je IT-omgeving in de gaten om verdachte zaken te signaleren en adequaat te reageren. Kies je de juiste partner, dan heb je niet of nauwelijks omkijken meer naar je IT Security. Je werkomgeving is in veilige handen, zonder dat je zelf al te veel tijd (en daarmee geld) kwijt bent aan het monitoren ervan.

it partner kiezen

Welke IT Securitypakketten passen bij jouw bedrijf?

Naast het bepalen van de geschikte IT Securitypartners is het tevens belangrijk dat je bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Je hebt vrijwel altijd de mogelijkheid om de IT Security van het bedrijf gedeeltelijk of juist volledig uit handen te geven. Dit is afhankelijk van de tijd en moeite die je zelf in de IT-beveiliging wilt stoppen. Hieronder beschrijven we kort de verschillende mogelijkheden die jij hebt als het gaat om de IT-security van jouw bedrijf.

IT Security per werkplek inschatten

De basislijn is vaak het bekijken van de IT Security per werkplek. In dat geval draait de dienstverlening om detecteren en reageren. De werkstations worden dan bewaakt en er wordt adequaat gereageerd op verdachte zaken. Met het opstellen van een IT-veiligheidsbeleid weten beide partijen wat van hun verwacht wordt. Denk hierbij aan:

  • Tegengaan van installatie van malafide software;
  • Firewall status monitoren;
  • Gebruik van USB-drives in de gaten houden;
  • Monitoren en tegengaan van verdachte meldingen in diverse event logs.

IT Security voor het gehele bedrijf

Volledig ontzorgd worden wat betreft IT Security? Dan is het aan te raden om te kiezen voor IT Security voor het hele bedrijf. Denk aan:

  • Firewalls voor de veiligheid van het netwerk;
  • Antivirus- en antispam-oplossingen;
  • Bescherming tegen versleuteling van data door cryptolockers;
  • ‘Pen-tests’: het testen van het IT-netwerk op kwetsbaarheden voor aanvallen van buitenaf.

Wat je wensen en behoeften ook zijn, er is altijd een IT Securitypakket dat bij je past. Maar zorg ervoor dat je zelf ook op de hoogte bent van de huidige status van jouw IT Security. Voorkomen is beter dan genezen, en de boetes voor een datalek zijn niet mis.

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.