3 creatieve diner ideeën voor als je vrienden op bezoek krijgt

5 creatieve diner ideeën voor als je vrienden op bezoek krijgt


Vrienden uitnodigen voor een etentje kan heel leuk zijn, maar ook een beetje ontmoedigend als je iets interessants wilt serveren. Als je indruk wilt maken op je vrienden met een origineel en heerlijk diner, zoek dan niet verder! Hier zijn vijf creatieve diner ideeën die je gasten zeker zullen verbazen.

Teppanyaki

Teppanyaki is een Japanse kookstijl waarbij voedsel wordt gegrild op een ijzeren oppervlak dat een teppan wordt genoemd. Het is een geweldig idee voor etentjes omdat het interactief en leuk is – iedereen kan helpen zijn eigen eten te grillen, of zelfs toekijken hoe de chef de maaltijd voor zijn neus bereidt! Alles wat je nodig hebt is een elektrische binnen grill en wat verse ingrediënten zoals groenten, zeevruchten en vlees. Bekijk het assortiment teppanyaki platen van Maxtotaal eens!

Tapas-avond

Tapas zijn kleine bordjes met Spaanse hapjes die het perfecte diner vormen. Serveer gerechten als patatas bravas (aardappelen met pittige tomatensaus), tortilla española (Spaanse omelet), croquetas de jamon (hamkroketten), en pan con tomate (geroosterd brood met tomaat). Het is niet alleen heerlijk, maar ook gemakkelijk van tevoren te bereiden, zodat je van de avond kunt genieten zonder je zorgen te hoeven maken over het koken!

Fondue feestje

Fondue is altijd een hit! Je kunt kiezen uit kaasfondue of chocoladefondue – beide versies zullen je gasten zeker bevallen. Kaasfondue is het lekkerst met verse broodblokjes, groenten en vleeswaren, terwijl chocoladefondue het lekkerst is met fruit als aardbeien en bananen en met marshmallows en biscotti koekjes. Alles wat je nodig hebt is een fonduepan, kaas of chocolade van goede kwaliteit, en heel veel dipsausjes!

Charcuterie bord 

Charcuterie borden zijn de laatste tijd steeds populairder geworden – en met reden! Ze zijn gemakkelijk in elkaar te zetten en bieden eindeloze mogelijkheden wat betreft ingrediënten. Alles wat je hoeft te doen is wat vleeswaren kopen (zoals salami of prosciutto), kaas (zoals brie of cheddar), noten (amandelen of walnoten werken goed), fruit (druiven zijn geweldige toevoegingen!), olijven, crackers, en alles wat je denkt dat goed bij elkaar past. Schik alles op een groot bord of schaal en laat je gasten hun eigen combinaties maken. 

Taco bar 

Een ander leuk idee is het opzetten van een tacobar. Alles wat je nodig hebt is gemalen rundvlees (of ander eiwit), wat tortilla’s, sla, tomaten, kaas, zure room, salsa (of guacamole!), en eventueel ander beleg. Je gasten kunnen dan hun eigen aangepaste taco’s samenstellen naar hun eigen smaak. Het is een eenvoudige maar heerlijke manier om ervoor te zorgen dat iedereen iets lekkers heeft.

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.