Linkbuilding

5 tips voor een natuurlijk linkprofiel


Linkbuilding… het word steeds belangrijker, maar is ook steeds moeilijker. Meer en meer concurrenten gaan het toepassen, maar ook Google doorziet verschillende linkbuilding strategieen steeds beter! Daarom, hierbij 5 tips om effectiever te linkbuilden.

1. Zorg voor een exponentiele groei in het aantal inkomende links

Een steeds toenemend aantal links zegt Google namelijk dat de inhoud gedeeld word op basis van een Viral Effect, niet omdat er gevraagd word naar een linkje.

2. Gebruik niet altijd dezelfde anchortekst.

De anchortekst is de klikbare tekst van een link (in punt 1 is de tekst “linkgroei” de anchortekst). Hoewel de anchortekst informatie aan Google geeft over de pagina achter deze anchortekst, is het niet slim om altijd maar dezelfde anchors te gebruiken. Plaatst u zelf links (of vraagt u deze zelf aan)? Probeer dan 60% tot 80% van uw anchorteksten het belangrijkste zoekwoord te laten zijn, en de overige links een andere anchor.

3. Weet dat nofollow links belangrijk zijn:

Ga je op zoek naar links? Dan zeggen veel SEO-experts dat nofollow links geen waarde hebben. Dat is waar en niet waar tegelijk. Nofollow links zullen geen zogenaamde linkjuice (zeg maar een waardering) overbrengen van de linker naar de gelinkte site. Daarnaast word er niets gedaan met de Anchor-tekst vanuit een nofollow link. Maar waarom is het dan wel belangrijk? Omdat Google sites met een natuurlijk linkprofiel hoog beoordeelt. En nofollow-links horen nou eenmaal in een natuurlijk linkprofiel!

4. Ook sites met een lage pagerank zijn belangrijk

Sites met een lage pagerank zijn minder waardevol dan sites met een hoge pagerank. Maar ga niet bewust op zoek naar sites met alleen een hoge pagerank, want dit zorgt voor een onnatuurlijk linkprofiel (net zoals punt 4: geen nofollow links).

5. IP-diversiteit:

elke website heeft een IP-adres. Deze is zeg maar afhankelijk van waar je website gehost word. Heb je allemaal inkomende linkjes van 1 of een beperkt aantal IP-adressen? Dan zal Google dit zien als SPAM, en je hiervoor in ieder geval niet belonen. Zorg er dus voor dat je van meerdere IP-adressen inkomende linkjes gaat krijgen!

Heb jij nog tips voor een natuurlijk link profiel? Laat ze achter in de comments!

Deze vind je misschien ook interessant

1 reactie

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.