een videocampagne starten

Jouw bedrijf op de kaart zetten: videocampagne starten


Zoveel mogelijk klanten bereiken is misschien wel jouw belangrijkste taak als eigenaar van een bedrijf. Hierbij is het zeer belangrijk om de doelgroep zoveel mogelijk aan te spreken. Als je diverse doelgroepen wilt aanspreken is het optimaliseren van jouw website een must. Voor de beste resultaten is het aan te raden om hiervoor een deskundige in te schakelen. Kies er bijvoorbeeld voor om te adverteren op een zoekmachine bij Team Nijhuis, dit is de makkelijkste manier om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Als jouw bedrijf vooral op jongeren is gericht kan je ervoor kiezen om social media kanalen aan te spreken of om het meest gebruikte kanaal ooit te gebruiken: Youtube. Het is bijna niet meer bij te houden hoeveel filmpjes er wel niet per dag worden geüpload op dit bijzondere kanaal. Om over de bezoekersaantallen nog maar te zwijgen. Als je heel snel jouw doelgroep wilt aanspreken kan het starten van een videocampagne de ideale manier zijn.

Videocampagne lanceren op Youtube

Via Youtube adverteren is dé manier om op een unieke wijze veel mensen te bereiken. Je zorgt hierdoor binnen no-time voor een vergroting van je naamsbekendheid en je kan op een ludieke wijze aan het publiek laten zien wat je bedrijf doet.

Wist je dat?

  • Ruim 1 miljard mensen bezoeken Youtube maandelijks, het gaat hierbij om unieke bezoekers!
  • In zeer korte tijd is Youtube de grootste videosite ter wereld geworden
  • Er wordt per minuut meer dan 60 uur uniek filmmateriaal geüpload via Youtube

Genoeg redenen dus om het lanceren van een videocampagne zeer interessant te maken. Je bereikt zo binnen zeer korte tijd een enorme doelgroep. Effectievere manieren om jouw diensten of producten bekend te maken zijn er bijna niet.

Er zijn 3 verschillende advertentiemogelijkheden op Youtube: InStream-videoadvertenties, In-Search videoadvertenties en In-Display videoadvertenties.

youtube

Youtube InStream-videoadvertenties

Het voordeel van deze manier van adverteren is dat je enkel hoeft te betalen als kijkers ook daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in je video. Deze advertentie wordt afgespeeld voor, tijdens of na de video. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om deze advertentie na luttele seconden door te klikken. Enkel voor de kijkers die de volle 30 seconden kijken hoef jij een betaling uit te voeren. Een relatief goedkope investering dus om jouw video aan een groot publiek te laten zien.

Youtube inSearch-videoadvertenties

Deze advertentiemogelijkheid is iets lastiger om onder de aandacht te brengen van breed publiek. Deze video komt pas tevoorschijn in je zoekresultaten als de goede zoektermen zijn gekozen. Deze advertenties verschijnen boven de gezochte video’s van de bezoeker. Je hoeft enkel een betaling uit te voeren als iemand ook daadwerkelijk op je video klikt. Het is mogelijk om te testen welke zoektermen populair zijn op Youtube.

Youtube In-Display videoadvertenties

Youtube In-Display videoadvertenties worden enkel geplaatst in het Google Display Netwerk. Ook bij deze advertentiemogelijkheid betaal je enkel per klik van degene die je advertentie wilt bekijken. Deze manier van adverteren is iets minder succesvol, omdat je minder publiek bereikt. De bezoekers hebben immers niet naar jouw advertentie gezocht en de kans is klein dat ze er dan ook daadwerkelijk op klikken.

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.