duurzaam zaken doen met papieren tassen


Als webshop kan je door meerdere dingen opvallen. Wat veel webshop eigenaren niet weten is dat ze tegenwoordig niet meer alleen opvallen door hun producten, maar dat ook duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Anno 2018 zijn we steeds meer bezig met de wereld om ons heen. We willen goed zijn voor de aarde en hopen dat de aarde daardoor ook goed is voor ons. Dit zie je ook terug in het koopgedrag van consumenten. Zo gebruiken we vrijwel geen plastic tassen meer voor onze boodschappen en willen we echt wel wat extra betalen om zeker te zijn van een eerlijk productieproces. Als retailer moet je dan ook zeker gebruik maken van duurzame alternatieven. Ook zijn er manieren waarop je laat zien dat je voor het milieu opkomt én bovendien ook nog eens wat reclame maakt voor jouw webshop. Dit doe je door middel van het gebruik van papieren tassen! Hoe? Dat leggen we uit in dit artikel.

Luxe-papieren-tassen-Bison

Papieren tassen cadeau doen

Steeds meer webshop eigenaren besluiten om een extra cadeautje te geven bij een bestelling. Dit zorgt niet alleen voor klantenbinding, maar geeft je ook de mogelijkheid om subtiel reclame te maken. Door papieren tassen cadeau te doen, vertel je de klant dat jullie staan voor duurzaamheid en dat jullie gezamenlijk opkomen voor het milieu. Als het ontwerp van de papieren tasjes aantrekkelijk is, zal je merken dat steeds meer klanten met jullie papieren tasjes over straat zullen lopen. Dit zal geheid zorgen voor vragen en dat leidt weer tot mond-tot-mond reclame. Een win-win situatie dus voor jou als retailer!

Reclame papieren tas

Het juiste ontwerp vinden

Het is bij het creëren van papieren tasjes voor jouw webshop uiteraard van essentieel belang dat het ontwerp goed is. Als het ontwerp niet aantrekkelijk genoeg is, is de kans groot dat de tas uiteindelijk in een kast of op de vuilstort beland. Dat is uiteraard hartstikke zonde! De meeste consumenten vinden het niet fijn om met een heel groot reclamelogo op hun tas te lopen. Laat het logo op de tas dan ook niet het belangrijkste zijn. Verzin liever een leuke slogan of grappige tekst om de tas op te leuken. Dit geeft de consument net dat duwtje in de rug om de tas te gebruiken.

Tip: een ontwerp gaat nooit over één nacht ijs. Neem er dan ook rustig je tijd voor en bespreek met meerdere collega’s of vrienden, kennissen en familieleden over hun ideeën voor het ontwerp. De kans is groot dat je, door de krachten te bundelen, opeens op een fantastisch idee komt!

Papieren tassen… is het te duur?

Natuurlijk is het financiële plaatje ook belangrijk. Je kunt immers niet voor honderden euro’s cadeautjes weggeven. Zeker als beginnend retailer is dat funest voor de winst van dat jaar. Bedenk echter wel dat papieren tassen een relatief goedkoop alternatief zijn als je deze vergelijkt met andere reclamemiddelen. Bovendien is het vaak mogelijk om als bedrijf korting te krijgen, zeker als je in grote getalen besteld.

 

 

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.