Marketing automation uitvoeren met behulp van HubSpot

Marketing automation uitvoeren met behulp van HubSpot


Als je kijkt naar marketing dan is er op dit gebied in de achterliggende periode veel veranderd. Het klassieke beeld van benaderen en dan wachten of de klant je daadwerkelijk een opdracht gunt is toch meer geworden naar zoveel mogelijk informatie geven aan de klant en er op die manier voor zorgen dat de klant zich aan je gebonden weet.

Daarvoor is het dus belangrijk dat de informatie voor de klant goed beschikbaar is en op de juiste wijze met de klant wordt gedeeld. In dit hele proces kan HubSpot een ondersteunende rol hebben. Hier lees je meer over marketing automation met HubSpot.

Wat is marketing automation?

Om goed te begrijpen hoe marketing werkt is het verstandig om te weten wat voor soort klant je wil benaderen. Als je een webshop hebt voor kleding en de broeken voor de dames zijn in de aanbieding is het handig als je door een automatisch gegenereerd bericht de dames die eerder een bestelling hebben geplaatst hiervan op de hoogte te brengen.

Het heeft geen zin om dezelfde email te sturen aan de mannelijke klanten omdat zij toch geen interesse hebben in het product. Het automatiseren van deze marketingprocessen en automatisch een standaard bericht versturen is onderdeel van de marketing automation.

Gerichte aanpak

Een gerichte aanpak is vaak beter als een aanpak die niet past bij een doelgroep. In het voorbeeld zullen de mannelijke klanten waarschijnlijk de email als storend ervaren omdat ze niet tot de doelgroep behoren. Niets is vervelender dan de verkeerde doelgroep te benaderen met informatie die niet nodig is voor deze doelgroep. Vanuit dat idee is het dus verstandig om ook op het gebied van marketing de juiste middelen in te zetten.

HubSpot weet als geen ander hoe je het beste vorm kan geven aan een nieuwe manier van marketing waarbij de vraag van de klant niet alleen het uitgangspunt meer is. Je creëert meer leads door op een actieve manier om te gaan met het delen van informatie. De informatievoorziening voor je klanten is steeds belangrijker geworden als het gaat over de toekomstige aanschaf van producten.

Het bedrijf Webs

Webs is een bedrijf die thuis is in HubSpot. Of het nu gaat om het opzetten van een platform voor een grote onderneming of als het gaat om het opzetten van een kleine webshop voor de startende ondernemer. Door hun kennis en kunde hebben ze voldoende ervaring om elk vraagstuk te beoordelen en je bedrijf of organisatie van de juiste informatie te voorzien die er mede toe zal leiden dat het uiteindelijk een succes wordt of niet. Hier kun je meer lezen over het bedrijf Webs. Een bedrijf dat in de dienstverlening rond HubSpot tot een excellente dienstverlener behoort.

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.