Waarom een video op jouw website waardevol kan zijn

Waarom een video op jouw website waardevol kan zijn


Steeds meer bedrijven maken gebruik van video’s op hun website. Misschien doe jij dit ook wel. Of overweeg je om dit te gaan doen, maar ben je nog niet altijd overtuigd. Daar sta je zeker niet alleen in. Het gebruik van video’s is namelijk niet verplicht. Je kunt ook ‘gewoon’ een afbeelding of enkel tekst gebruiken. Maar dat betekent niet dat het niet heel waardevol kan zijn om dit wel te doen. Een video levert namelijk ongelooflijk veel op. Er zijn genoeg redenen om van de diensten van sommedia.nl gebruik te maken. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en ontdek de voordelen van een video op jouw website. 

Het trekt de aandacht van de bezoeker 


Visuele content doet het altijd goed op een website. Er zijn maar weinig mensen die echt enthousiast worden van enorme lappen tekst. Zeker als een gehele website hiermee gevuld is. Daarom doen afbeeldingen en video’s het altijd goed. Ze verduidelijken de boodschap in de tekst en maken deze ook nog eens veel leuker om naar te kijken. Hierdoor blijft een websitebezoeker langer plakken en is de kans groter dat ze tot actie over zullen gaan. 


Sommige filmpjes blijken zelfs erg succesvol te zijn. Bijvoorbeeld omdat ze erg opvallen bij het grote publiek. Denk bijvoorbeeld aan animatie content. Dit is pas echt leuk om naar te kijken. Het is iets anders dan normaal, waardoor je ook nog eens veel meer opvalt. Zo trek je niet alleen de aandacht van de bezoeker, maar weet je deze ook veel langer vast te houden. 

Creëer meer vertrouwen bij de consument 


Het is onmogelijk om met een bedrijf in zee te gaan als je hier geen vertrouwen in hebt. Daarom is het belangrijk om vertrouwen bij de consument te kweken. Te tonen waar jouw bedrijf voor staat. Een video is hier bij uitstek geschikt voor. Het biedt de kans om meer van jezelf te laten zien. Van het bedrijf, van alle mensen die achter de schermen werken. Zo wordt jouw bedrijf een stuk persoonlijker voor de consument. Er ontstaat een vertrouwensband. Daardoor is er veel meer mogelijk. 

Google is er dol op! 


Het is niet alleen belangrijk dat je website er mooi uitziet. Hij moet uiteraard ook gevonden worden. Je hebt niets aan een prachtige website als het je niet lukt om bezoekers te trekken. Daarom investeren de meeste website-eigenaren veel geld in online marketing. Hierbij geldt wel dat de basis goed moet zijn. De website dus. Google hecht veel waarde aan kwaliteit. Daarbij zijn een aantal factoren van belang. Uit ervaring blijkt dat Google websites met videocontent een hogere kwaliteitsscore geeft dan websites zonder. Dit is dus een goede manier om snel hoger in de zoekresultaten te eindigen. 

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.