Succesvol beleggen doe je zo, praktische tips & tricks!

Succesvol beleggen doe je zo, praktische tips & tricks!


Overweeg jij om je spaargeld te beleggen? Dan wil je dit natuurlijk goed aanpakken. Je weet immers dat er niet alleen veel successen behaald worden, maar dat er ook nog wel eens geld verloren gaat. Wil jij het risico tot het minimum beperken en een succesvolle belegger worden? Dat kan! Succesvol beleggen is namelijk geen kwestie van geluk. Dit is iets wat je kunt leren.  

Door de historisch lage rentepercentages van dit moment, is het steeds minder aantrekkelijk om je geld op een spaarrekening te zetten. Natuurlijk neem je zo geen enkele risico, maar je geld zal ook nooit meer waard worden. Het geheim achter succesvol beleggen is dat je de regels van het ‘spel’ moet kennen. Je moet weten wanneer je moet instappen en wanneer je de juiste keuzes maakt. Hierbij kan een cursus beleggen heel goed helpen. Ook zetten wij al een aantal praktische tips & tricks voor jou op een rijtje.

Stap op het juiste moment in

Als we kijken naar de harde cijfers van de aandelenmarkt, kan je hier best wel een beetje van schrikken. Het lukt immers maar 2 tot 5% om echt geld te verdienen op zijn beleggingen. De meeste mensen zien hun geld niet toenemen of afnemen. Ook dit is gewenst, want het is natuurlijk hun grootste angst om geld te verliezen. Helaas komt ook dit met regelmaat voor. Het grootste voordeel van die paar procent die wél geld verdienen is dat zij het geld kunnen krijgen wat anderen verliezen. Hierbij is het echter wel belangrijk dat je de juiste keuzes maakt.

juiste moment beleggen

Zo kan het bijvoorbeeld gevaarlijk zijn om met de massa mee te doen. Als een bedrijf goed loopt, durven meer mensen hier in te beleggen. Zodra deze echter verlies begint te draaien en de massa bang is dat dit verlies alleen maar erger zal worden, stappen zij massaal uit. Het is dan aan jou om te bepalen wanneer je moet instappen. Als jij de gok waagt om toch in te stappen als de massa uitstapt, kan dit financieel technisch heel goed uitpakken!

Beleggen op de lange termijn

Zodra je besluit om te beleggen moet je ook weten hoe lang je dit geld kunt missen. Wanneer je het geld alweer over enkele maanden nodig hebt, is beleggen vaak geen verstandige keuze. Op de korte termijn behaal je namelijk haast nooit rendement. Om zoveel mogelijk uit jouw belegging te halen is het dan ook belangrijk dat je naar de voordelen op de lange termijn gaat kijken. Ga niet over één nacht ijs. Succesvol beleggen vraagt immers om veel geduld.

Investeer in een goede cursus

Succesvol beleggen kun je leren. Dit kan door zelf ervaring op te doen, maar hierdoor loop je wel het risico dat je in de eerste periode wat geld verliest. Maar je kunt er ook voor kiezen om een cursus of training te volgen. Zo leer je precies waar je op moet letten bij beleggen en welke stappen je moet nemen als een koers veranderd. Hierdoor werk jij jezelf naar de top en hoor je binnenkort ook bij het percentage dat wel degelijk winst maakt als particulier belegger!

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.