Zoekmachine optimalisatie SEO

Zoekmachine optimalisatie (SEO)


Door zoekmachine optimalisatie (SEO) toe te passen komt u hoger in het gratis gedeelte van Google. Dit is in de afbeelding het groene gedeelte. SEO staat voor Search Engine Optimization (SEO). Een uitgebreidere versie van dit stuk kunt u vinden bij “Zoekmachine optimalisatie SEO tips”zoekmachine optimalisatie SEO

Er zijn verschillende technieken om hoger te komen in Google. Hierbij moet men denken aan techniek optimalisatie, content optimalisatie en linkbuilding.

Zoekwoorden analyse

Voordat je gaat optimaliseren is het belangrijk te bepalen welke zoekwoorden u op gaat richten in Google.  Op welke zoekwoorden wordt er veel gezocht en op welke zoekwoorden zijn mensen van plan om het product of dienst af te nemen? Dit zijn allemaal zaken die u doet bij een zoekwoorden-analyse. Hiervoor zijn verschillende tools waar men gebruik van kan maken, zoals MOZ en Majestic.

Techniek optimalisatie & content optimalisatie

Bij dit onderdeel gaat het over de structuur van de website. Onderdelen die hieronder vallen zijn

  • Paginanaam / Title tag
  • Meta description
  • Hoofdkoppen
  • Afbeelding alt + title tekst
  • Schone URL’s (permalinks)
  • Sitemap

Als u de bovenstaande punten optimaliseer komt u al een heel tijd.  Houdt er wel rekening mee dat je afhankelijk bent van Google. Indien Google zijn algoritme aanpast betekent dit automatisch dat u hierop mee moet spelen als er u de concurrenten voor bent. Het optimaliseren van een website is iets waar je altijd aan zou moeten werken.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) uitbesteden?

Er zijn veel verschillende bureau’s die u kunnen helpen met SEO. In de meeste gevallen kunnen zij het beter dan u zelf. Deze bureau’s werken dagelijks aan SEO.  Wel kan het veel geld kosten. Als we kijken naar de uurtarief van een online marketeer vraag 68% meer dan 75 euro. Wij adviseren gebruik te maken van “Totaal Online Marketing“. Dit is een online marketing bureau die vrij nieuw is. Ze vragen een uurtarief van 45 euro. Zelf kan je natuurlijk ook alvast wat inspiratie opdoen en je vindbaarheid proberen te vergroten. Alle kleine beetjes helpen immers, nietwaar? Op Standaard vind je 5 handige vuistregels om jouw site beter vindbaar te maken. Dit in combinatie met de professionele hulp van een Online Marketing Bureau geeft jouw bedrijf een vliegende start.

Deze vind je misschien ook interessant

2 reacties

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.