it dienstverlening

Waarom externe hulp inschakelen als ondernemer


Als (beginnend) ondernemer heb je graag de touwtjes in handen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je website, voor je sales én zorgt er zelf voor dat al je papierwerk in orde is. Alles zelf doen kan erg veel voldoening geven, maar kan tegelijk ook voor frustraties zorgen. Want laten we eerlijk zijn – je kunt niet in alles even goed zijn. En dat is helemaal oké! Je tijd is bovendien kostbaar, dus als je lange avonden niet bij je familie kunt zijn omdat je je financiële administratie op orde moet krijgen, is het misschien tijd om een boekhouder in te schakelen. En dat is slechts één voorbeeld! Soms is externe hulp inschakelen net datgene dat je onderneming doet groeien. In dit artikel bespreken we enkele werkzaamheden die je best kunt outsourcen. 

1. Marketing

Heb je geen kaas gegeten van marketing? Dan is het een goede zet om eens te informeren wat een marketingbureau voor je kan doen. Misschien is je content op je website helemaal niet SEO-geoptimaliseerd of verlies je veel geld omdat je Google Ads slecht staan ingesteld. De ‘regels’ van de marketing veranderen geregeld, omdat deze sector de hele tijd evolueert. Daarom is het fijn om samen te werken met een bureau die goed op de hoogte is van de nieuwste trucjes om jouw ads beter te laten scoren of jouw website hoger in de zoekmachine te laten verschijnen. 

2. IT dienstverlening

Mocht je werknemers hebben, dan is het een koud kunstje om hen een laptop te geven en de nodige programma’s te downloaden. Maar als jouw werkzaamheden daar stoppen, dan kun je daar vroeg of laat mee in de problemen komen; bijvoorbeeld als je data on veilig wordt bewaard. Gelukkig bieden genoeg bedrijven IT dienstverlening aan, waarmee ze zorgen dat jouw IT steeds up-to-date blijft en de persoonlijke data van je bedrijf beveiligd wordt. Kies bijvoorbeeld voor een bedrijf dat managed services aanbiedt, wat betekent dat ze je op alle vlakken die je nodig acht, kunnen ontzorgen.

3. Recruitment

Goede werknemers hebben die hard werken voor jouw bedrijf, is ontzettend belangrijk. Toch kan het lastig zijn om potentiële werknemers te zoeken en evalueren als je dit nog nog nooit hebt gedaan. Je wilt immers niet de verkeerde personen aannemen! Samenwerken met een recruiter of recruitment agency kan hierbij helpen. Zij bespreken samen met jou wat je zoekt in een nieuwe werknemer en kunnen heel gericht op zoek gaan naar een kandidaat, of je helpen met het sollicitatieproces, zodat je een passende werknemer kunt aannemen. Handig, toch? 

Schakel jij al externe experten in voor sommige werkzaamheden?

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.