Zelf je SEO teksten schrijven of toch liever uitbesteden

Zelf je SEO teksten schrijven of toch liever uitbesteden?


Een groot aantal ondernemers denkt dat met het lanceren van een nieuwe website automatisch veel traffic naar de site komt. Volgens familie en vrienden ziet je site er goed uit, laad hij snel en lijken de door jou als ondernemer geschreven teksten perfect. Ondanks dat je alles prima geregeld hebt groeit de traffic op je website niet en blijven de conversies achterwege. In jouw branche liggen veel kansen, maar wat doe je als er veel concurrentie in jouw regio is? Nu winkels weer open gaan is het belangrijk om goed met je potentiële klant te communiceren. Je online positie is hierbij doorslaggevend.

Dan blijkt dat alleen een flitsende website niet genoeg is om klanten naar je site of bedrijf te lokken. Daar kan het dus niet aan liggen dat er maar weinig traffic op je site is. Toch begin je te twijfelen en denk je er over om een zoekmachine optimalisatie bureau in te huren om je site eens goed onder de loep te nemen. Teksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines schrijf je niet één twee drie in een verloren uurtje. Je hebt er echt kennis voor nodig om tot een goed resultaat te komen. Ga je zelf aan de slag en probeer je zoveel mogelijk relevante zoekwoorden zo vaak mogelijk in een stukje te proppen dan zal ten eerste de tekst onleesbaar worden en zal google je juist straffen omdat je je zoekwoorden te vaak gebruikt. Een SEO-specialist is niet alleen iemand die saaie taal voor zoekmachines schrijft, degene kan vaak ook aansprekende en goed leesbare teksten schrijven. Bij HV Media.nl laten ze die specialisten graag voor jou aan de slag gaan.

Content

Het schrijven van goed vindbare teksten is echter nog maar de eerste stap die je verder helpt in online vindbaarheid. Er zal veel meer moeten gebeuren om je site in een hoge positie binnen google te krijgen. Daarvoor zul je regelmatig berichten, foto’s, grafieken, illustraties en video’s moeten plaatsen. Dat vergt zeker de nodige discipline. Als aanvulling op je website is het belangrijk dat je social media tevens regelmatig gevuld wordt met tekst en beeldmateriaal. Daarvoor zijn handige programma’s die middels een contentkalender werken, zodat je het nodige materiaal kunt inplannen. Je kunt dan in één klik je verhaal of video op meerdere platformen plaatsen. Wil je daarmee aan de slag gaan, dan is enige kennis van zo’n programma een must en zul je daar ook de nodige tijd in moeten steken.

Marketingplan

Voordat je helemaal los gaat of iemand gaat inhuren is het raadzaam om je doelen voor dit jaar in een marketingplan samen te vatten. Dit kun je door een gespecialiseerd internet marketing bureau laten doen die na een intakegesprek je doelen kan uitwerken. De eerste prioriteit zal hierbij liggen om meer omzet te halen. Daarvoor zal je in ieder geval beter gevonden moeten worden op internet. Met een goede begeleiding door een zoekmachine optimalisatie bureau moet het zeker lukken dat je de voor jouw relevante zoekwoorden op de eerste plek of in ieder geval op de eerste pagina van google terecht komen. Dit is zeker een goed voornemen voor dit ondernemingsjaar wat een goed bureau waar kan maken.

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.