werk en hond combineren

Een hond en werk combineren


We weten allemaal hoe druk het is om je werk en je privéleven te combineren. Als je dolgraag in het trotse bezit wilt zijn van een trouwe viervoeter, ontstaan er al snel twijfels. Kan je dit eigenlijk wel combineren? Het opvoeden van een puppy kost immers enorm veel tijd. Het is belangrijk om rekening te houden met meerdere factoren voordat je overgaat tot de aanschaf van een hond. Een puppy uiteraard in het bijzonder, deze hebben immers in het begin veel meer training en zorg nodig.

Kosten van een hond

Een hond leeft gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar. Met de aanschaf van een hond vul je dan ook opeens heel veel jaren van je leven in. Ook qua kosten is een hond niet goedkoop. Natuurlijk heb je eerst de standaard benodigdheden nodig: een mand, voeding, speelgoed, bench, etc. Alleen voeding kan je al 50 euro per maand kosten en dan hebben we nog niet eens gesproken over de dierenartskosten. Een hond heeft jaarlijks de zogenaamde ‘coctailprik’ nodig en kan uiteraard ook ziek worden. Dierenartskosten kunnen je al snel zo’n duizend euro kosten per hond. En dan hebben we nog niet eens eventuele operaties of andere medicatie meegenomen in de berekening. Alleen een operatie kan al duizend euro kosten! Als je te grote kosten wilt voorkomen kan je ervoor kiezen om een hondenverzekering af te sluiten. Deze verzekering kan je vergelijken met onze zorgverzekering. Je betaalt per jaar een bepaald bedrag en als er grote dierenartskosten ontstaan, worden deze gedekt door de dierenverzekering.

Zindelijkheidstraining

Het zindelijk maken van je puppy neemt misschien nog wel het meeste tijd in beslag. Vooral als je een hond met het werk moet combineren kan dit enorm lastig zijn. Je kan ervoor kiezen om de hond eerst aan te leren om op een krant zijn behoefte te doen. Zo voorkom je al dat hij je hele huis als uitlaatplek ziet. Telkens als hij zijn behoefte in huis doet, til je hem op en zet je hem op de krant of ga je met hem naar buiten. Je straft hem niet, maar laat zo zien waar hij het had moeten doen. Daarnaast moet je hem proberen voor te zijn. Na elk moment van spelen, eten of slapen, ga je met hem naar buiten.  Als hij daar zijn behoefte doet, beloon je hem met iets lekkers.

hond en werk combineren

Alleen laten

Je hond alleen kunnen laten is van essentieel belang in de opvoeding. Je wilt immers wel gewoon weg kunnen zonder hond en ook als je naar je werk moet is het handig als je hond gewoon een tijdje alleen kan blijven. Zorg dat je telkens iets langer wegblijft. Ga eerst 5 minuten, dan 10 minuten, dan een kwartier weg en rek dit tot een half uur. Uiteindelijk zal je merken dat het steeds beter gaat en dat de hond begrijpt dat je toch wel terugkomt.

Hoe combineren met werk?

De allereerste weken dat je een hond in huis neemt is het raadzaam om vanuit huis te werken of vrij te nemen. Zo heb je voldoende tijd om de pup te trainen voordat je weer aan het werk moet. Je kan er ook voor kiezen om de komende tijd een paar dagen in de week vrij te nemen en dit af te wisselen met je partner. Zorg er in elk geval voor dat je hond de eerste week nog niet alleen hoeft te zijn.

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.