Waar kun je pallets kopen en waar zijn ze van gemaakt?


Je kunt online Pallets kopen. Deze gebruik je vaak voor het verplaatsen en transporteren van goederen. Je hebt ook europallets die je zelfs kunt gebruiken voor het internationale transport. Hier zit vaak wel een vorm van statiegeld op. Maar je maakt het zo wel voor jezelf mogelijk om ook over de grens handel te bedrijven. Wanneer je een pallet koopt kan je vaak ook gebruik maken van een ruilsysteem. Zo kun je daar de oude pallet inleveren voor het statiegeld en een nieuwe meenemen. Dit wordt dan met elkaar verrekend. Vanwege de lage prijzen van een pallet is reparatie vaak duurder als een nieuwe. Dus er zal dan ook vaak worden gekozen voor het verbranden van deze materialen of hergebruiken voor een nieuwe pallet. Een pallet wordt in de kern verwarmd tot 56 graden. Zo ontwikkeld deze een draagkracht.

Waarom een plastic pallet kopen?

De plastic pallets zijn bedoeld voor mensen die weinig transporteren. Maar ze zijn voor iedereen aan te schaffen. Vaak is dit een goedkoper alternatief wanneer je niet veel vervoerd. Het voordeel van de plastic pallet is dat deze in diverse maten beschikbaar is. Zo kun je bijna alles vervoeren binnen de grens. Let wel op als je naar een ander land gaat. Want sommige modellen zijn niet overal toegestaan. Ook kun je pallets bestellen die je kunt gebruiken in een vriesruimte. Deze worden dan meestal ook op maat gemaakt. En bij de productie wordt ervoor gezorgd dat deze een goede draagkracht hebben. Echter is maatwerk wel een stukje duurder. Maar als je ze niet of nauwelijks van de plek haalt dan gaan ze jaren mee.

Voordelen van een plastic pallet

Het grootste voordeel van een plastic pallet is dat deze in elke maat verkrijgbaar is. Denk bijvoorbeeld aan de grote flessen frisdrank die worden vervoerd. Vaak worden hier specifieke maten voor gemaakt omdat de ene frisdrank verpakking kleiner is als de andere. Ook zijn ze een stuk gebruiksvriendelijker. En je zult geen last meer hebben van splinters. Vooral de voedselindustrie heeft baat bij een plastic pallet. Zij beweren dat dit vele malen goedkoper voor hun is. Je kunt ze zowel nieuw als gebruikt kopen. Let dan wel op de staat waar deze in verkeerd. Dit kan je veel geld schelen en het kost minder aan onderhoud.

Op welke producten zit statiegeld?

Naast pallets zit er op nog veel meer producten statiegeld. Neem bijvoorbeeld de kratten bier die je in de winkel koopt. Of een simpele fles cola die we bijna dagelijks wel eentje opmaken. Op een bierflesje zit namelijk 10 cent aan statiegeld. Waar dat bij een 1,5 liter plastic fles 25 cent is. Sinds kort hebben we zelfs statiegeld op de kleine flessen. Deze bedraagt 15 cent en is bedoeld voor een betere maatschappij. Door het heffen van statiegeld denken mensen wel 2x na voor ze een fles weggooien. Zo gaan we al die plastic vervuiling in de maatschappij tegen.

 

Pallets kopen

 

plastic pallets

 

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.