Online winterjassen verkopen, zo pak je dat aan!


Het winterjassenseizoen is alweer bijna begonnen en dat betekent dat er een goede markt te vinden is in de verkoop van winterjassen. Heb jij een heel stel oude winterjassen op zolder liggen en pink je een traantje weg als je bedenkt hoe vaak je deze ook daadwerkelijk gedragen hebt? Dan wordt het hoog tijd om wat van dat verloren geld terug te halen. Online winterjassen verkopen is in het najaar helemaal niet moeilijk. Wij leggen uit hoe je dit aan moet pakken!

Waarom online verkopen?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bedenken waarom het zo belangrijk is om winterjassen online te verkopen. Er zijn immers genoeg rommelmarkten waarop je jouw oude producten kunt verkopen. Toch is dit vaak niet de effectiefste manier. Anno 2018 is het doodgewoon om winterjassen gewoon lekker vanuit de luie stoel aan te schaffen. Waarom zou je op een rommelmarkt wachten als je deze ook gewoon lekker vanuit huis kunt kopen? We moeten langzaam gaan beseffen dat online shoppen een steeds groter gedeelte van ons leven beslaat. Het zou dan ook zonde zijn als je hier niet op in speelt. Je oude spullen verkopen? Dat doe je dan ook gewoon gemakkelijk online! Extra pluspunt: zo spaar je ook nog eens een fijn bedrag bij elkaar om een geheel nieuwe winterjas aan te schaffen. Een win-win situatie waar iedereen blij van wordt, toch?

waarom online verkopen winterjas

Maak gebruik van verkoopsites

De gemakkelijkste manier om oude winterjassen te verkopen, is door gebruik te maken van verschillende verkoopsites. Marktplaats is hier een zeer bekend voorbeeld van, maar er zijn nog veel meer verkoopsites waar dagelijks oude spullen worden aangeboden. Als je een winterjas wilt aanbieden is het belangrijk dat je een goede advertentietekst schrijft. Neem de staat van de jas mee in je advertentie en beschrijf hoe vaak hij ongeveer gedragen is, meestal wordt er onderscheid gemaakt tussen nieuw, zo goed als nieuw en gedragen. Vervolgens kan je er nog een uitnodigend tekstje bij schrijven, zodat mensen eerder geneigd zijn om op jouw advertentie te drukken. Je kunt er ook voor kiezen om een beschrijving van de jas van een website te plukken. Zo heb je een nauwkeurige beschrijving van het materiaal en de pasvorm. Dit is overigens niet gezien als plagiaat, aangezien je dit gebruikt voor een tweedehands winterjas.

Tip: maak goede foto’s om je advertentie mee te illustreren. Maak close-up foto’s en foto’s van meerdere hoeken. Zo ziet de koper direct waar hij aan toe is en hoe de daadwerkelijke staat is. Uit onderzoek van diverse verkoopsites blijkt dat een winterjas sneller verkocht wordt als deze vergezeld wordt met 1 of meerdere foto’s.

Gebruik sociale media

Een nieuwe manier om een oude winterjas snel te verkopen, is door deze aan te bieden op sociale media kanalen. Zo heb je op Facebook vaak meerdere ‘verkoopgroepen’, waar je gemakkelijk een product kan verkopen, maar ook op Instagram worden vaak aparte groepen aangemaakt om producten te verkopen. Verdiep je hier eens in en bekijk of het mogelijk is om ook jouw producten op deze manier te verkopen. Het voordeel is dat kopers kunnen zien wie jij bent en zo ook een eerlijk beeld hebben van de verkoper. Dat geeft een gerust gevoel om een online aankoop te doen.

Schermafbeelding 2018-09-25 om 15.41.13

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.