Vijf stappen voor effectieve videomarketing

Vijf stappen voor effectieve videomarketing


Animatievideo’s worden veel gebruikt als marketingmiddel. In een animatievideo kan je een boodschap effectief overbrengen naar de bestemde doelgroep. Waarom? Door gebruik te maken van videomarketing kan je emoties en de boodschap duidelijker overbrengen. Tegenwoordig willen steeds meer ondernemers een animatie video laten maken en worden animatievideo’s als marketingmiddel gebruikt. Ben je benieuwd hoe je een animatievideo effectief kan inzetten? In dit artikel wordt verteld hoe je een animatievideo in vijf stappen effectief kan inzetten.

Stap 1: Bedenk een pakkende titel

Het bedenken van een pakkende titel  moet er uiteindelijk voor zorgen dat de bezoeker op de video klikt. Bedenk een titel die de bezoeker nieuwsgierig maakt, zoals een geheimzinnige titel. Daarnaast moet je er voor zorgen dat de titel geloofwaardig blijft, zodat de bezoeker weet wat er kan worden verwacht in de animatievideo.

Stap 2: Een boeiende beschrijving

Zorg er voor dat de beschrijving boeiend en duidelijk is voor de bezoeker. Maak daarbij gebruik van de zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden. Zet deze zo effectief mogelijk in. Daarnaast kan je gebruik maken van hashtags. Dit zorgt er voor de vindbaarheid wordt verhoogd als de bezoeker specifiek op zoek is naar deze hashtag.

hashtag

Stap 3: Maak gebruik van tags en thumbnail

Stel tags in om hoger in de zoekresultaten te komen. Bedenk tags die een toevoeging zijn voor jouw onderwerp.

Bedenk een aantrekkelijke thumbnail voor je animatievideo. Dit is de afbeelding die de bezoekers zien, voordat zij de video starten.

Stap 4: Een transcriptiebestand toevoegen

Maak je animatievideo gebruiksvriendelijker en voeg een transcriptiebestand toe, zodat de bezoekers en zoekmachines dit kunnen gebruiken.

Stap 5: Gebruik een call-to-action

Een goede call-to-action zorgt voor een betere conversie, zoals generen van meer leads of sales. Vraag jezelf af wat je de bezoekers wilt laten doen.

Wil je een animatievideo inzetten als marketingmiddel? Bij View Glue Animatiebureau worden animatievideo’s naar wens gemaakt.

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.