Website vindbaar maken in Google

Je website vindbaar maken op Google: zo doe je dat!


Als je steeds meer problemen ondervind bij het opbouwen van je klantenbestand is het belangrijk om eens na te gaan denken over online marketing. Als je een bedrijf start kan je niet languit op de bank afwachten tot er klanten verschijnen. Je bedrijf moet gevonden kunnen worden door de doelgroep die jij zo graag wilt aanspreken. In onze samenleving wordt Google door vrijwel iedereen dagelijks gebruikt. Als we iets willen weten over onze gezondheid, een bepaalde dienst zoeken of opzoek zijn naar producten spreken we al snel een zoekmachine aan. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen op om google te adverteren doormiddel van Adwords, maar er zijn ook andere (en goedkopere) manieren om hoger in Google te komen. Met behulp van de volgende tips word jij een professional in zoekmachine optimalisatie.

Ga aan de gang met SEO

Met SEO optimalisatie draag jij bij aan een betere website voor jouw doelgroep. Google zet websites pas op een hogere positie als zij er zeker van zijn dat ze relevante informatie bevatten voor een doelgroep. Hierdoor kan Google zijn kwaliteit hoog houden. Het is dan ook niet voor niets dat dit de meest gebruikte zoekmachine ooit is. Om je website te optimaliseren is het allereerst belangrijk om na te gaan op welke zoektermen het meest gezocht wordt. Denk bijvoorbeeld aan de zoekterm: ‘schilder in Amsterdam’. Als jij weet welke zoektermen vaak worden ingetikt en welke op jouw website slaan, kan je hierop je pagina aanpassen. Gebruik de zoektermen in je teksten om zo de aandacht van Google te trekken.

Ook eenvoudige tips bij het schrijven van teksten kunnen bijdragen aan een hogere positie in Google. Zo is het belangrijk dat je teksten over meer dan 300 woorden beschikken per pagina. Daarnaast moet de content uniek zijn en moet er gebruik worden gemaakt van foto’s, kopjes en eventuele links naar andere websites.

SEO

Maak gebruik van Linkbuilding

Linkbuilding is de ideale manier om jouw website beter vindbaar te maken. Bij linkbuilding worden er verschillende backlinks van jouw website geplaatst op andere interessante websites. Als je een stijging wilt zien in je bezoekersaantallen is het belangrijk dat deze websites beschikken over een hoge populariteit en enigszins aansluiten bij jouw doelgroep.

Linkbuilding

Spreek social media aan

Vooral in deze tijd is het belangrijk om social media kanalen te gebruiken om de vindbaarheid van jouw website te verbeteren. Je kan deze kanalen tevens gebruiken om links te plaatsen naar jouw website, dit zorgt ervoor dat je hoger stijgt in je kwaliteitsscore van Google.

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.