Zo kun je je beter en langer concentreren tijdens je werk

Zo kun je je beter en langer concentreren tijdens je werk


Feit: de aandachtsspanne van de mens is kort dan die van een goudvis, bizar toch?! Een korte concentratieboog is absoluut niet handig wanneer je meters wilt maken op je werk. Onze ‘aandachtsspanne’ is in 19 jaar van 12 naar 8 seconde gedaald en die van een goudvis staat op 9 seconde. Moet je nagaan: 8 seconden focussen en vervolgens word je weer afgeleid, niet echt effectief als je het ons vraagt! Wij geven je tips hoe jij je beter kunt concentreren tijdens je werkzaamheden!

1. Fysieke ochtend

Beweging is van groot belang voor je hersenen. Ze krijgen door de inspanning een signaal waardoor je in een actieve modus komt. Door die actieve modus kun jij je concentratie langer vasthouden! 20 minuten beweging voor je gaat werken is al voldoende dus trek die hardloopschoenen uit je kast! Is hardlopen niet helemaal jouw ding? Lopend of fietsend naar je werk is ook zeker effectief!

2. Telefoon weg!

Sinds kort is het mogelijk om de actieve schermtijd op je iPhone in te zien. Ben jij je net als wij geschrokken van de hoeveelheid tijd die we dagelijks op onze telefoon besteden? Zorg dan dat je niet afgeleid kan worden door je telefoon. Zet hem uit of op niet storen. Dan word je ook niet afgeleid door een opgelicht scherm van iedere pushmelding die binnenkomt.

3. Check je mails op vaste momenten

Een e-mail is voor mensen met een kantoorbaan vaak onbewust de grootste afleider. Een binnenkomende melding rechts onderin je scherm en je concentratie is wederom verdwenen. Het is veel effectiever om op 4 of 5 vaste momenten per dag je mail te checken en te beantwoorden. En ohja: zet die afleidende pushmeldingen uit zodat je toch niet onbewust even snel een mailtje leest!

check mail vaste moment

4. Zorg voor een relaxte werkplek

Een relaxte werkplek is een must voor het behouden van je concentratie. Zorg dat je door niet te veel accessoires afgeleid kunt worden maar een beetje sfeer komt zeker ten goede! Daarnaast is het van belang dat je voldoende zuurstof krijgt en daglicht binnenlaat. Laat de gordijnen zoveel mogelijk open om daglicht binnen te laten. Let er op dat je niet teveel wordt afgeleid door de buitenwereld. Een duorolgordijn of roljaloezie met privacy sluiting zijn hier een uitstekende optie voor.

Succes met het verslaan van de aandachtsspanne van de goudvis!

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.