stimuleer productiviteit bedrijf juiste geur

Stimuleer de productiviteit van jouw bedrijf met een goede werkplek en de juiste geuren!


Als ondernemer weet je maar al te goed hoe belangrijk het is om te genieten van een hoge productiviteit binnen het bedrijf. Toch is dat niet altijd even gemakkelijk. Een goede werkplek kan hierbij helpen. Maar wat mag nou echt niet ontbreken in een goed georganiseerde werkplek? Kantoormeubelen, voldoende opbergruimte, verlichting, sfeervolle accessoires en etherische oliën natuurlijk! Etherische oliën? Ik hoor het je bijna denken, maar het is echt waar: het gebruik van etherische oliën van Geurwolkje kunnen de productiviteit van je bedrijf werkelijk verhogen. Hoe? Dat leggen wij uit!

De invloed van geuren op het denkproces

We onderschatten de kracht van geuren eigenlijk al jaren. Ons reukvermogen is niet iets waar we over opscheppen en waar we zelfs dikwijls over klagen als we vreemde luchtjes ruiken. Toch heeft het reukvermogen een kracht die veel van onze andere zintuigen niet kunnen evenaren. Zo kunnen we door middel van het ruiken van een specifieke geur, gestimuleerd worden om een bepaalde herinnering naar boven te halen of om nieuwe verbindingen te maken in onze hersenen. Zo is het al tijden bekend dat bepaalde geuren onze gezondheid een flinke boost kunnen geven. Aromatherapie wordt dan ook vaak toegepast bij mensen die kampen met een hoog stresslevel of chronische vermoeidheid. Ook tijdens het werken kunnen bepaalde geuren stimulerend werken. Wist je bijvoorbeeld dat citroen de geest scherper maakt, waardoor je sneller oplossingsgericht zal werken?  Of wat dacht je van lavendel, die de geest tot rust brengt? Waardoor je in staat bent om zelfs de moeilijkste klussen met een scherpe en rustige geest tot een succes te brengen? Zoals je kan lezen, is de invloed van specifieke geuren veel doeltreffender dan gedacht. Ze beïnvloeden niet alleen je gehele denkproces, maar kunnen ook je gezondheid en productiviteit verhogen. Hoog tijd dan ook om een geurverspreider binnen je werkplek te gebruiken en af en toe te grijpen naar de nodige oliën. Je zal merken dat dit een groot verschil gaat opleveren in de uitvoering van je werkzaamheden.

invloed geuren denkproces

Creatieve werkplek

Naast het gebruik van geuren is ook de rest van de werkplek enorm belangrijk om de productiviteit binnen je bedrijf aan te pakken. Zo moeten je kantoormeubels voldoen aan alle Arbo regels, zodat je geen last krijgt van onnodige fysieke ongemakken en heb je een creatieve plek nodig om na te kunnen denken. Zeker als je werkt aan een webshop of nieuwe website is het van groot belang dat je outside-the-box kan denken. Je wilt je immers onderscheiden van alle andere talloze websites en shops. Dit doe je door met een uniek concept te komen. Hier een goed idee voor vinden is echter een heel ander verhaal. Met een creatief hoekje in jouw kantoor, zorg jij dat je de juiste prikkels krijgt om creatief aan de slag te gaan. Hang hier bijvoorbeeld schilderijen die je altijd inspiratie geven of gebruik motiverende slogans om je aan de slag te helpen. Ook eerdere creatieve ideetjes kunnen gebruikt worden om jouw wat extra motivatie te geven. Maak een eigen hoekje om jouw hersenspinsels tot uitwerking te brengen!

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.