YouTube video’s te laten transcriberen

8 redenen om jouw YouTube video’s te laten transcriberen


Er zijn verschillende manieren voor hoe je jouw website of bedrijf aantrekkelijker kan maken op het internet. Via een paar simpele methodes verhoog je het aantal kliks en zo zal jouw website veel vaker bekeken worden. Een van de manieren om meer bekijks te krijgen is door transcriptie toe te passen. Dit is het vertalen en op papier zetten van gesproken tekst. Door dit toe te passen bereik je een groter publiek en zal de omvang van mogelijke klanten alsmaar toenemen. Transcriptie tilt jouw website echt naar een volgend niveau. In dit artikelen laten we jou de acht redenen zien waarom je transcriptie zou moeten gebruiken voor je bedrijf.

1 Groter publiek

Wanneer je transcriptie gebruikt zullen meer mensen je tekst kunnen lezen en begrijpen. Zo spreek je dus veel meer mensen aan dan voorheen. Nu kunnen mensen uit andere landen ook begrijpen wat je aanbiedt en de omvang van de potentiele klanten zal groeien.

2 Beter te vinden in zoekmachines

Als je transcriptie op je website hebt staan betekend dit dat er natuurlijk ook meer tekst te vinden is op de website. Hierdoor kunnen bepaalde trefwoorden en andere belangrijke woorden beter opgenomen worden door de zoekmachines. Zo zal jouw website hoger in de zoekmachines staan, en dit zorgt voor meer bekijks. Niemand wil natuurlijk naar de 3e pagina moeten scrollen, het is een feit dat de pagina’s bovenaan de zoekmachines de meeste bekijks krijgen.

3 Duidelijkere boodschap

Wanneer er een transcriptie van een video gemaakt is kan er geen onduidelijkheid meer bestaan over de inhoud van die video. Je krijgt geen commentaar van mensen dat het geluid het niet doet, dat het geluid te hard staat of dat het accent van de spreker onduidelijk is. Zo zorgt transcriptie dus voor een stukje meer duidelijkheid in het verkondigen van je boodschap.

4 Klant tegemoet komen

De klant is natuurlijk koning, dit is de hoofdregel van zowat ieder bedrijf. Het is dus ook van belang om de klant tegemoet te komen. Sommige klanten vinden het prettiger om een tekst te lezen dan om een video te bekijken. Transcriptie is daar dus de ideale oplossing voor.

5 Mobiel gemak

Veel mensen zitten dagelijks op hun telefoon. Het is dan ook helemaal niet handig als zij een groot videobestand moeten downloaden van jouw website. Vaak hebben ze hier geen opslag en geen tijd voor. Maak het de klant daarom makkelijk en laat van jouw video een transcriptie maken.

6 Makkelijk te lezen

Transcriptie haalt een hele hoop onduidelijke of lastig verstaanbare informatie uit de video. Het is dus een makkelijke tekst om te lezen, de gebruiker hoeft alleen maar het tekstbestandje te downloaden en hij kan op alle gemak de tekst lezen.

7 Belangrijkste informatie

Door middel van transcriptie wordt de meest belangrijke tekst uit de video samengevat op papier. De stotterige zinnen en pauzes van de sprekers staan natuurlijk niet op papier. Ook wordt iedere vorm van onnodige informatie weggelaten. Wat je nu overhoud is een echte samenvatting met de meest belangrijke informatie

8 Lijkt professioneel

Wanneer een bedrijf gebruikt maakt van transcriptie lijken ze een stuk professioneler. Het laat zien dat het bedrijf zorgt voor zijn klanten en dat het bedrijf bereid is om tijd en moeite te investeren in het verbeteren van hun service. Dit zal de klant erg waarderen.

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.