goedkoopste VPN

Kiezen voor de goedkoopste VPN: waar moet je op letten?


Wanneer je online op zoek gaat naar een VPN aanbieder, zal je direct worden overweldigd door het gigantische aanbod. Uiteraard speelt het prijskaartje een belangrijke rol in je uiteindelijke beslissing. Laat je vooral niet verleiden door advertentieteksten. Doorgaans kun je kiezen uit gratis, goedkope en dure VPN aanbieders. Geldt hierbij ook dat goedkoop duurkoop is? Waar moet je op letten als je voor de goedkoopste VPN wilt kiezen?

Prijsopbouw

Laten we eerst de prijsopbouw van een VPN aanbieder onder de loep nemen. De prijs wordt logischerwijs aan de hand van de eigen gemaakte kosten opgebouwd. Een VPN aanbieder betaalt een x bedrag om de service te onderhouden. Dit verklaart direct het kwaliteitsverschil tussen diverse VPN-verbindingen. Bovendien moeten zij zich houden aan enkele veiligheidsafspraken en contracten die wereldwijd voor VPN gelden. Dat kost veel tijd, aandacht en geld! Zeker als het gaat om verbindingen die door grote bedrijven wereldwijd worden gelegd. Dit zijn allemaal zaken die extreem veel geld kosten. Deze kosten worden verhaald op de consument.

‘Gratis’ VPN

Als je kijkt naar de kosten die VPN aanbieders moeten maken voor een veiligere internetverbinding, kan je logischerwijs stellen dat gratis VPN bijna niet mogelijk is. Niet als de verbinding optimaal moet zijn en aan alle veiligheidsmaatregelen voldoet. Wel zien we vaak dat een handje vrijwilligers de internetomgeving veiliger probeert te maken en daardoor gratis VPN aanbiedt. Dit is uiteraard een fijne ontwikkeling in de digitale wereld, maar wel een stuk minder betrouwbaar. Deze vrijwilligers investeren minder geld en tijd om de verbinding in optimale conditie te houden. Daardoor is de VPN minder stabiel en wordt het vak niet zo nauw genomen met de privacy van de gebruikers.

Goedkope VPN

Gelukkig is het ook mogelijk om voor een tussenweg te kiezen. Goedkope VPN’s worden al aangeboden vanaf 5 euro per pakket. Een gemiddelde consument heeft voldoende aan dit soort pakketten. Zij hebben geen baat aan alle extra’s die door dure VPN aanbieders worden geboden. Zij willen simpelweg genieten van meer privacy en een optimale internetverbinding. De Nederlandse VPN is ingericht op de gemiddelde gebruiker, door de groeiende vraag naar een veiligere internetomgeving kunnen zij de prijs drukken. Daarnaast is deze VPN zeer gebruiksvriendelijk.

Duur segment

Je kunt ook kiezen voor dure VPN. Duur hoeft uiteraard niet altijd beter te zijn, maar de prijsopbouw is bij nader inzien eigenlijk helemaal niet zo gek. Dit zijn aanbieders die de gebruikers veel extra’s bieden. Denk bijvoorbeeld aan extra beveiligde encryptie of een snellere internetverbinding. Voor gamers of grote bedrijven kan dit van essentieel belang zijn voor de juiste werken van hun apparaten. Wanneer je meer eisen stelt aan je VPN, zal de prijs logischerwijs omhoog gaan. Dan kan je terecht bij een duurder segment en betaal je ook een stuk meer. Het nadeel van deze VPN is dat deze ingericht is op technisch onderlegde mensen. Als gemiddelde gebruiker beschik je vaak niet over voldoende kennis en/of ervaring om gebruik te maken van deze diensten. In dat geval ben je beter af bij een goedkopere VPN verbinding.

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.