4 redenen waarom we nog steeds vaak de printer gebruiken

4 redenen waarom we nog steeds vaak de printer gebruiken


Anno 2020 is de digitalisering van onze samenleving niet meer dan normaal. We kijken er niet meer van op als kinderen van slechts 4 jaar oud beter zijn in het bedienen van een smartphone dan jij. Teksten worden met name digitaal gelezen en marketing gebeurt voornamelijk online. Kranten en tijdschriften komen bovendien ook steeds vaker met online edities. Kortom: het lijkt alsof we vrijwel geen gebruik meer maken van gedrukte teksten en informatie.

Niets is echter minder waar. Ook anno 2020 is printen nog steeds heel populair. De printabonnementen vliegen je om de oren, het aantal afdrukken blijft gestaag toenemen en de printers worden steeds luxer. Maar waarom printen we eigenlijk nog steeds? In dit artikel zetten we de 4 belangrijkste redenen op een rijtje.

1.    Makkelijker te lezen

Korte teksten en artikelen zijn gemakkelijk via de smartphone, laptop of computer te lezen. Wanneer het echter om hele lappen tekst gaat, dan zullen de meeste mensen toch de voorkeur geven aan een papieren versie. Een boek leest over het algemeen ook veel prettiger dan een mega lange tekst op de laptop. Bovendien zijn brochures en magazines ook veel prettiger om uit te delen op evenementen en beurzen. Je kunt simpelweg niet iedereen doorverwijzen naar een specifieke pagina op de website. Met een magazine of brochure zal je ze veel sneller enthousiasmeren, omdat ze sneller geneigd zijn om deze door te bladeren dan een website te bezoeken.

2.    Eenmaal geprint = altijd aanwezig

Het grootste voordeel van geprinte documenten is dat ze – als ze eenmaal geprint zijn – altijd aanwezig zullen zijn. Je smartphone, tablet of laptop maakt het niet altijd mogelijk om documenten te openen. Je moet er bijvoorbeeld niet aan denken dat deze apparaten onderweg leeg zullen raken. In dat geval kan je nergens meer bij en verdoe je vervolgens je tijd. Neem daarom ook altijd geprinte documenten mee. Zo zijn deze problemen voortaan verleden tijd.

Eenmaal geprint = altijd aanwezig

3.    Eenvoudig aantekeningen maken

Wil je een aangeleverde document controleren? Dan is het vaak minder prettig om dit op de computer zelf te doen. Door het document te printen is deze niet alleen gemakkelijker te lezen, maar wordt het ook nog eens eenvoudiger om de nodige aantekeningen te maken. Dit kan natuurlijk ook op digitale documenten, maar gewoon aantekeningen neerpennen blijft toch heerlijk simpel.

4.    Duurzaam printen

Op printen rust tegenwoordig een enorm stigma. Het zou zeer slecht voor het milieu zijn, waardoor het aantal printjes beperkt moet blijven. Inmiddels zijn er echter gelukkig genoeg manieren om duurzaam te printen. Bijvoorbeeld door het gebruik van eco-vriendelijk printpapier en in de toekomst is er zelfs sprake van milieuvriendelijke inkt.

Ook zogenaamde printabonnementen kunnen hierbij helpen. Een printabonnement afsluiten betekent namelijk niet alleen dat je nooit misgrijpt wanneer je wilt gaan printen, maar dat cartridges ook nog eens gemakkelijker gerecycled kunnen worden. In de meeste gevallen ontvang je een retourenvelop, waarmee je oude cartridges eenvoudig kunt retourneren. Daarnaast rij je ook niet extra om nieuwe cartridges in huis te halen, want deze worden gewoon aan huis geleverd. Doordat duurzaam printen steeds meer gewoon wordt, zullen we de komende tijd zeker nog blijven printen.

Deze vind je misschien ook interessant

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Hans

Hans

Ons doel is om de bezoeker zo veel mogelijk relevante content te geven waarbij hij of zij of zoek naar is. Wekelijks komen er nieuwe posts met nieuws of informatie

Artikel plaatsen?

Wilt u graag een artikel plaatsen dat relevant is aan deze website? Stuur dan een e-mail naar info@websitezaken.nl.